Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü CEO Açıkladı: Binance-FTX-Tether Üçgeni! Neler Yaşandı? USDT Yıkılabilir Mi?

Bitcoin (BTC) şirketi NYDIG’e ait Digital Assets Data CEO’su Mike Alfred, Tether’in (USDT) sabitliğini kaybetmesine yönelik endişelerini değerlendirdi ve stablecoin’in akıbetinin Binance’in geleceğini belirliyor olabileceğini öne sürdü.

Değer yatırımcısı ve Bitcoin destekçisi Alfred 15 Aralık tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) ile FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried arasında geçen gizli mesajlaşma kayıtlarına atıfta bulundu.

CZ’nin SBF’e USDT’yi manipüle etmeyi bırakmasını söylediği mesajlardan yola çıkan Alfred, Binance CEO’sunun USDT’nin sabitliğini kaybetmesinden endişelendiğini iddia etti.

Mesaj Grubu Neden Var?

Alfred mesajların alındığı grup sohbetinin isminin “Exchange Coordination” oluşuna dikkat çekti ve bu konu hakkındaki rahatsızlığını dile getirdi. Grupta FTX ve Binance yetkililerinin yanı sıra Huobi ve Tether’den de yetkililer bulunduğunu öne süren Alfred, tüm aktörlerin USDT’yi savunma konusundaki kararlıklarına dikkat çekerek böyle bir iflas ihtimalinin sanılandan yüksek olabileceğine işaret etti.

SBF’in Amacı Neydi?

CZ’nin SBF’in “Gerçekten 250 bin dolarla Tether’i yıkabileceğimize mi inanıyorsun?” sorusuna cevaben 250 bin dolarla USDT’yi yıkamayacaklarını ama sorunlara yol açabileceklerini söylediğini hatırlatan Alfred, SBF’in amacının Tether’i yıkmak değil piyasa yapıcıları hedef almak olduğunu dile getirdi. CEO, SBF’in Tether’in 1 dolar sabitini korumayı sağlayan piyasa yapıcıları yüksek frekanslı işlemler ile hantallaştırarak stablecoin’in sabitliğini kaybettirmeyi amaçladığını belirtti.

Herkes Korumak İçin Seferber 

Alfred sızdırılan mesajlarda, Tether CTO’su Paolo Ardoino’nun USDT’yi korumak için ne kadar sermaye gerekirse sağlamaya hazır olduklarını ifade eden bir mesajına dikkat çekti. CEO, yakın geçmişte Huobi, Justin Sun ve Tether’in Binance’e yüklü miktarda fon taşımasının Binance’e USDT’yi savunmasında yardımcı olmak için yapılıyor olabileceğini öne sürdü. Alfred ayrıca FTX’in Tether’i batıramadığını ancak geleneksel serbest yatırım fonlarının bunu yapmasının muhtemelen engellenemeyeceğini iddia etti.

CEO, Binance’in Tether ile arasındaki organik bağa dair yorumda bulunmasa da CZ’nin bu konudaki hassasiyetinin Tether’in akıbetinin Binance’in geleceği ile yakından ilişkili olduğuna işaret edebileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!