Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Regülatöründen Bankalara Kripto Para Uyarısı: Kılavuz Yayınladı

New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) kripto para sektörüne girmek isteyen bankaları izin almaları gerektiği konusunda uyardı ve süreçte nasıl ilerleyeceklerine dair detaylı bir kılavuz paylaştı.

NYDFS 15 Aralık tarihinde eyalet tarafından düzenlenen bankaları dijital para ile ilgili faaliyetlerde bulunmak için onay almaları gerektiği konusunda uyardı ve onay almadan önce hangi bilgileri sunmaları gerektiğini ortaya koyan detaylı bir dijital varlık kılavuzu yayınladı.

Bankaların kripto para hizmetleri sunması için şimdiye kadar yayınlanmış en net göstergelerden biri olan bu kılavuz önemli bilgiler içeriyor. Bankalara faaliyet planları hakkında ayrıntılı bir dosya sunmalarını tavsiye eden kılavuz, aynı zamanda böyle bir hizmetin bankanın sermayesini ve likiditesini nasıl etkileyeceğini detaylandırmalarını istiyor. Bununla birlikte bankaların NYDFS’yi planlarından en az 90 gün önce bilgilendirmeleri gerekiyor.

Bunlara ek olarak bankaların birçok farklı alt kategoride bilgi sunmaları gerekiyor. Bu alt kategoriler arasında detaylı iş planları, kripto ile ilgili işletme çapındaki riski nasıl yönetecekleri, kurumsal yönetim yapılarını nasıl kuracakları ve tüketicileri nasıl koruyacakları hakkında detaylı ayrıntı talepleri yer alıyor.

NYDFS müfettişi Adrienne Harris söz konusu kılavuz hakkında şu ifadelerde bulundu:

Geleneksel finans kurumları yenilik yapmaya devam ettikçe ve kripto piyasası zaman içinde geliştikçe, kripto ile ilgili faaliyetler konusunda yeni rehberliğe ihtiyaç duyuluyor. Kurumumuzun düzenlemeleri ve rehberliği, tüketici işlemlerini, şirketlerin güvenliğini ve sağlamlığını korumaya yardımcı olan bir denetim çerçevesi oluşturuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!