Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

4 Milyar Dolarlık OneCoin Ponzi Davasında Gelişme: Kurucu Ortaktan Şok İtiraf!

Kripto para piyasasının en büyük dolandırıcılık olaylarından biri olarak anılan OneCoin ponzi şeması davasında yeni bir gelişme yaşandı. Kurucu ortaklardan biri suçunu kabul etti.

Kripto para tarhinin en büyük dolandırıcılık vakası olarak kayıtlara geçen ve yaklaşık 4 milyar dolarlık vurgunla sonuçlanan ponzi şeması OneCoin projesinin yargı cephesinde yeni gelişmeler yaşandı. Hatırlanacağı üzere “CyrptoQuenn” olarak tanınan Ruja Ignatova’nın beraber çalıştığı üç ortağı Alman mahkemeleri ve eş zamanlı olarak ABD federal mahkemesinde yargılanmaya başlanmıştı.

Devam eden yargı sürecinde ponzi şemasının önemli isimlerinden kurucu ortak Karl Greenwood suçunu kabul etti. İsveç ve İngiltere vatandaşı olan Greenwood, 2018 yılında Tayland’daki evinde tutuklanmış ve ABD’ye iade edilmişti.

ABD savcısı Damian Williams, OneCoin olaylarını yorumladı ve kripto sektöründeki dolandırıcılara şu ifadeleriyle göz dağı verdi:

Greenwood ve aralarında kaçak Ruja Ignatova’nın da bulunduğu suç ortakları, OneCoin’in ‘Bitcoin katili’ olacağını iddia ederek masum kurbanları milyarlarca dolar dolandırdı. Aslında OneCoin’ler tamamen değersizdi. Ne kadar büyük ya da sofistike olursanız olun, kripto para ekosistemini dolandırıcılık yoluyla sömürmeye çalışan herkesin peşindeyiz.

Öte yandan Greenwood’un suç ortağı ve OneCoin’in kurucularından Ruja Ignatova’nın halen daha firari durumda olduğu ve FBI tarafından arandığı biliniyor. Bulgaristan merkezli OneCoin’in en önemli isimlerinden Ignatova’yı yakalayan veya yakalanmasını sağlayacak bilgiyi paylaşan kişiye 100.000 dolar ödül verilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!