Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance ve Coinbase’den Kaçış Mı? Dev Şirketten Yüklü Ethereum ve Altcoin Çekimi!

Önde gelen piyasaya yapıcı Cumberland, Binance ve Coinbase’e açılan davaların ardından borsalardan yüklü miktarda kripto parayı özel cüzdanlarına çekti.

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance ve Coinbase’e açtığı davaların ardından harekete geçen Cumberland, kısa sürede iki borsadan da varlıklarını çekti. Dava haberinin resmiyet kazanmasıyla birlikte stablecoin’in ihraççısı Circle’dan yaklaşık 90 milyon USD Coin (USDC) çeken piyasa yapıcı, bu varlıkları Coinbase ve Binance’e aktarmıştı.

Coinbase’e yaklaşık 85 milyon USDC gönderen Cumberland, Binance’e ise 3,5 milyon USDC göndermekle yetindi. On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından sağlanan verilere göre bu gönderim işlemlerinin üstünden kısa bir süre sonra tekrar harekete geçen şirket, milyonlarca dolarlık kripto parayı özel cüzdanlarına çekti.

Piyasa yapıcı Cumberland yaklaşık 37 milyon dolar değerinde 20 bin ETH’yi Coinbase’den ve 9 milyon dolar değerinde 4 bin 850 ETH’yi ise Binance’den çekerek özel cüzdanlarına aktardı.

Bazı piyasa analistleri Cumberland’in önde gelen kripto para borsalarından kısa süre içerisinde yüklü miktarda varlık çekmesini düzenleyici belirsizliğin yarattığı kaos ortamına bağladı. Analistler ayrıca bu yüklü miktardaki kripto para çekim işlemlerini adeta bir yangından mal kaçırma olarak nitelendirdi.

Sadece Ethereum varlıklarını çekmekle yetinmeyen piyasa yapıcı şirket, daha düşük miktarlarda olsa bile Axie Infinity (AXS), Shiba Inu (SHIB), Compound (COMP), Chainlink (LINK), Curve Finance (CRV), Aave (AAVE) ve Render (RNDR) varlıklarını da özel cüzdanlarına aktardı.

Ayrıca Nansen verileri, Cumberland’ın son 24 saatte Binance’ten 23 milyondan fazla BUSD çektiğini ve hepsini Paxos’a aktardığını ortaya koydu.
Öte yandan olaya farklı bir bakış açısı getiren piyasa analistleri ise şirketin yaşanan düşüşleri alım yapıyor olabileceğini öne sürerken geçtiğimiz günlerde yaşanan balina hareketliliğine işaret etti.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!