Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle’dan USDC İçin Yeni Destek: İki Ağda Piyasaya Sürüldü!

Stablecoin ihraççısı Circle, USDC’yi katman-2 blockchain ağları Optimism (OP) ve Base ağında piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Circle 5 Eylül tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, USD Coin’in (USDC) katman-2 (L2) ağları Optimism ve Base’de piyasaya sürüldüğünü bildirdi.

Circle, Optimism ve Base ağı üzerindeki mevcut köprülü USDC’lerin orijinalleri ile değiştirilmesi için ekosistem ortakları ile birlikte çalıştığını söyledi. Kullanıcıların artık bu ağlara USDC gönderirken ve itibari para çıkışı rampalarını kullanırken köprüleme çözümlerini kullanmak zorunda kalmayacağı belirtildi.

Orijinal versiyon entegrasyonu ile birlikte USDC işlemleri için ödenen işlem ücretlerinde de düşüş görüleceği ifade edildi.

On-chain verilere göre mevcut durumda Optimism ağında 24,9 milyon USDC maksimum arzı bulunduğu kaydedilirken bu sayı Base ağında 156 milyon USDC oldu.

Son güncelleme ile birlikte USDC artık Ethereum (ETH), Solana (SOL), Arbitrum (ARB), Polygon (MATIC), Tron (TRX) ve Polkadot (DOT) dahil olmak üzere toplamda 11 ağda mevcut durumda bulunuyor.

Geçtiğimiz ağustos ayı sonunda USD Coin’in 2023 yılı içerisinde Optimism de dahil 6 yeni ağda daha yayına sürüleceğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!