Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle’ın Sabitkoini USDC Yeteri Kadar Dolar Rezerviyle Destekleniyor

Denetim şirketlerinden Grant Thornton, Circle‘ın ürettiği USDC adlı sabitkoin hakkında bir araştırma yaptı. Grant Thornton tarafından yapılan bu araştırmaya göre üretilen her bir USDC, bankadaki dolar rezervleriyle destekleniyor.

Grant Thornton, USDC ile ilgili 2018 yılını kapsayan bir araştırma yaptı. Bu araştırma sonucunda Circle’ın 2018 yılı sonuna dek üretilen her bir USDC’yi desteklediği ortaya çıktı.

Şirketin geçtiğimiz gün yayınladığı yazıya göre Circle’ın 31 Aralık 2018’de banka hesabında 251.211.209$ bulunuyordu. Tam olarak bu tarihte sirkülasyonda bulunan USDC’lerin değeri ise 251.211.148$’dı.

Goldman Sachs’in desteklediği şirketlerden olan Circle’ın şu anda piyasada 353.3099.381 adet USDC tokenı bulunuyor. Etherscan verilerine göre şirketin piyasaya sürdüğü tokenların sayısı geçtiğimiz 15 gün içerisinde 100 milyonluk artış gösterdi.

Grant Thornton, yayınladığı yazıda Circle’a ilişkin yürüttüğü araştırmanın “Amerika Sertifikalı Muhasebeciler Enstitüsü standartları doğrultusunda” yapıldığını belirtti.

Şirket, Circle ile ilgili Kasım 2018’de de bir araştırma yayınlamış ve o zaman da herhangi bir sorun bulmamıştı. Circle’ın 31 Ekim 2018 itibariyle 127.5 milyon dolarlık rezervi vardı ve bu miktar, sirkülasyondaki USDC’lerin desteklenmesine yetiyordu.

Sabitkoin üreticilerinden Gemini ve Paxos da BPM ve Withum gibi şirketler tarafından denetlendiler ve herhangi bir sorun olmadığına dair açıklama yaptılar. Gemini, ürettiği sabitkoini desteklemek için rezervinde 91 milyon dolar para tutuyordu. Paxos ise PAX arzını desteklemek için 142 milyon dolarlık rezerve sahipti.

Sabitkoin piyasasının en tartışmalı koini olan Tether hakkında yapılan araştırmalara baktığımızda USDT ile ilgili de bir sorun olmadığını görüyoruz. Ancak Coin Desk gibi kaynaklara göre Tether henüz tam anlamıyla “profesyonel” bir denetime girmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment