Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Yüksek Mahkemesi, Merkez Bankasının Kripto Para Yasağı Davasını Erteledi

Bilindiği üzere Hindistan’ın Merkez Bankası konumundaki RBI, geçtiğimiz sene Nisan ayında bankalara ve finansal kurumlara yönelik bir kripto para yasağı başlatmıştı. Söz konusu yasak geçtiğimiz yaz aylarında yürürlüğe girmiş ve kripto paralarla ilişkisi olan bireylerin veya kurumların bankalardan hizmet alınması engellenmişti.

Olay sonrası kripto para borsaları ve topluluk üyeleri RBI’ye karşı mahkemenin yolunu tutmuş ve yerel mahkemede ret cevabı alınmasından sonra ülkenin Yüksek Mahkemesi’ne başvuru yapılmıştı. Yüksek Mahkeme ise geçtiğimiz Salı günü sürpriz bir şekilde duruşmayı ele almaya karar verdi. Ancak olayın çok sürpriz gerçekleşmesi ve davanın ilgili taraflarının kıdemli avukatlarının duruşmada bulunamaması yüzünden, dava mahkeme tarafından yeni bir tarihe ertelendi ve o tarihteki ”en önemli dava” olarak vurgulandı.

Geçtiğimiz yıl art arda davayı görmeyi erteleyen Yüksek Mahkeme, davayı yeniden 26 Şubat tarihine erteledi ancak mahkemenin söz konusu duruşmayı o günün ”en önemli duruşması” olarak vurgulaması önem arz etmekte. Söz konusu erteleme davayı yakından takip eden Hindistan kripto para topluluğunun önde gelen üyelerinden Crypto Kanoon hesabı tarafından da doğrulandı.

Mahkemenin ne karar vereceği ise merakla beklenmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment