Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle’ın Stabil Koin Projesi USDC, Geçtiğimiz Haftada Yüzde 85 Büyüme Sağladı

Goldman Sachs destekli Circle, stabil koinler ile ilgili çok çalkantılı başlayan bir haftanın ortalarında, kendi USDCoin (USDC) stabil koinleri hakkında yeni bir rapor yayınladı ve kripto paranın büyümesini gözler önüne serdi. Raporda verilen rakamlara göre, USDC gerçekten de ciddi bir ticari hacim artışı yaşamış ve hala yaşamaya devam ediyor.


Rapordaki verilere göre, USDC’nin piyasa hacmi yakın zamanda 25 milyon doları geçti ve geçtiğimiz haftaya kıyasla bir anda %85 üzerinde artış yaşadı. USDC’nin ticari hacmi ise bir haftaya kıyasla %2.000 yükseldi ki bunun büyük bir bölümü 15 Ekim Pazartesi ile 16 Ekim Salı tarihleri arasında yaşandı.

Tarihlerden de anlaşılacağı üzre söz konusu ticari hacim artışının en büyük sebebi büyük ihtimalle Tether’in etrafını saran olaylar silsilesi. Pazartesi günü KuCoin ve Binance tarafından Tether işlemlerinin geçici süre ile durdurulması, bir çok kişide ”delist edilme” korkusu yarattı. Portföyü arasında Tether bulunduran bir çok kişi de daha şeffaf ve güvenilir stabil koinlere yelken açıp, bunların değerinin 1 doların üzerine çıkmasına neden oldu.

Circle’ın stabil koin projesi olan USDC de, aynı diğer büyük stabil koin projeleri gibi 1 doların üzerine çıkıp, 1.11 dolara kadar yükseldi ancak şu sıralar eski haline dönmeye başladı ve basın saatine göre 1.03 dolardan işlem görmekte. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment