Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Citi: Bitcoin ‘Kırılma Noktasına’ Geldi

Citi analistleri, Bitcoin için hazırladıkları yeni raporda onun bir ‘kırılma noktasına’ geldiğini açıkladılar. Bitcoin’in bu süreç sonrası ya hızla büyümesi ya da ‘patlaması’ bekleniyor.

Bitcoin piyasası yıllar boyunca bireysel yatırımcının davranışlarına göre şekillendi. Bu durum Tesla, Mastercard gibi isimlerin sektöre girmesiyle değişmeye başladı.

Sandy Kaul, Richard Webley gibi isimlerin yer aldığı Citi ekibi, bu gelişmeleri göz önünde bulundurup yeni bir analiz raporu hazırladı.

‘Kırılma noktasına’ gelindi

Citi analistleri, Bitcoin’in geçmişten günümüze performansını incelerken onun artık bir kırılma noktasına geldiğini belirttiler. Reuters haberine göre bitcoin bu sürecin sonunda ya uluslararası ticaret işlemlerinin standart parası haline gelecek; ya da piyasada büyüyen spekülasyon sebebiyle bir ‘patlama’ yaşanacak.

“Bitcoin, dünya ticaretinde tercih edilen para birimi olabilir. Çünkü o değişen para politikalarına karşı bağışıklı, döviz işlemi gerektirmiyor, neredeyse anlık olarak işlem yapabiliyor ve işlem iptali endişesini ortadan kaldırıyor.”

Daha fazla insanın ve işletmenin dijital cüzdan kullanması halinde, ticari amaçlı Bitcoin kullanımının yaygınlaşabileceği düşünülüyor. Citi ekibine göre global olması, kolayca takip edilebilmesi ve hızlıca kullanılabilmesi Bitcoin’i pratik bir araç haline getirebilir. Hazırlanan raporda şu ifadeye yer verildi:

“Bitcoin’in önünde çok fazla risk ve engel var. Fakat bu engelleri, Bitcoin’in önündeki fırsatlarla karşılaştırdığımızda onun bir kırılma noktasına olduğunu görüyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!