Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hazine ve Maliye Bakanlığından Kripto Para Açıklaması

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bitcoin gibi kripto paralarla ilgili yeni bir açıklama paylaştı. Bakanlık, “Dünya genelinde oluşan kaygıları biz de paylaşıyoruz.” ifadesine yer verdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 1 Mart tarihli açıklamasında kripto para piyasasındaki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti. Global gelişmelere ek olarak, “ülkemizdeki durumun” izlendiği vurgulandı.

Bakanlık, kripto para piyasasına yönelik yeni bir karar açıklamasa da değerlendirme sürecinde Merkez Bankası, BDDK ve SPK ile iş birliği yapıldığını açıkladı.

“Kripto paralarla ilgili dünya genelinde oluşan kaygıları biz de paylaşıyoruz. Konuya ilişkin gelişmeler ve ülkemizdeki durum, Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Bu çerçevede Bakan Yardımcımız başkanlığında; Merkez Bankası, BDDK, SPK ve ilgili diğer kurumlarla iş birliği halinde çalışmalar yürütülmektedir.”

Bu açıklama ne anlama geliyor?

Yerli kripto para takipçileri, Bakanlık açıklamasının ne anlama geldiğine dair birçok farklı fikir yürütüyor. Bu açıklamanın vergi veya yasak habercisi olabileceği gibi paylaşımlar yapılsa da henüz net bir yorum yapmak mümkün görünmüyor.

Vergilendirme çalışmalarına ilişkin bilgi, 29 Eylül tarihli Orta Vadeli Program’da açıklanmıştı. Cumhurbaşkanlığı kararı ile onaylanan ekonomi programında, “Dijital olarak satılabilen ve transfer edilebilen, dijital bir değeri temsil eden sanal varlıklar (ile) yapılan işlemlerin vergilendirilmesine yönelik çalışmalar sürdürülecek.” mesajı verildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!