Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Ayda 6 Kat Değerlendi: XinFin Network Nedir?

XinFin Network (XDC), aylık bazda yüzde 479 oranında yükseldi ve 1 Mart’ta 0,036 dolara çıkarak ATH gördü. Peki XinFin Network ve XDC token nedir?

XinFin Network (XDC) fiyatı, haftalık grafikte yüzde 29, günlük grafikte yüzde 15 oranında değer kazandı. XDC’nin yıllık artış oranı ise yüzde 2 bin 908 oldu.

430 milyon dolarlık piyasa değeri bulunan XDC, günlük bazda 11 milyon dolarlık işlem hacmi gördü.

xinfin-network-xdc
Kaynak

XinFin Network ve XDC token nedir?

XinFin, global ticaret ve finansal işlemler için ortaya çıkmış hibrit ve merkeziyetsiz bir blockchain ağıdır. Kurumsal kullanım için hazırlanmış olan bu ağ, açık ve özel blockchain ağlarını akıllı sözleşmelerle bir araya getirir. XinFin protokolünde saniyede 2 binden fazla işlem yapılabilir. İşlem onay süresi 2 saniyedir ve ortalama işlem ücreti 0,0001 ABD dolarıdır.

XinFin; ölçeklenebilirlik ve güvenlik konularının yanı sıra ticari kullanım için XDPos konsensüs mekanizmasını kullanır. XDPos ile topluluğun uzlaşma sağlaması ve adil kararlar alınması da hedeflenmektedir. ISO20022 standardına sahip olan ağ; SWIFT, TWIST gibi sistemlerle ve çeşitli bankacılık sistemleriyle uyum içinde çalışabilir. XinFin ağı, Dünya Ticaret Örgütü ve Uluslararası Ticaret Odası’nın katkılarıyla hazırlanan bir blockchain raporunda yer almıştır. XinFin ortakları arasında; Circle, R3, AiX, Copper, IndSoft, Singapur National Technological University gibi kurum ve şirketler bulunur.

XDC token, ağda kullanılan temel varlıktır. Stake edilen XDC, ağ üzerinde oluşturulan merkeziyetsiz uygulamalar için gereken gücü sağlar. Ayrıca TradeFinex, MyContract, iFactor, TurantPay gibi platformlarda da XDC token kullanılır. 37 milyarlık arzı bulunan XDC’nin dolaşımdaki arzı 12 milyardır. XDC’yi listeleyen borsalar arasında; Bitrue, Indodax, Bitfinex, STEX, WBF Exchange, Hotbit, Mercatox, BuyUcoin bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!