Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Citigroup ve Nasdaq’ın Yatırım Yaptığı Blockchain Firması, 20 Milyon Dolar Fon Topladı!

Bloomberg’in 23 Ocak tarihinde aktardığı bir habere göre, dünyanın önde gelen finansal kurumlarından Citigroup ile Nasdaq‘ın da yatırım yaptığı Symbiont.io Inc isimli firma 20 milyon dolara yakın bir fon topladı. Blockchain firmasına yatırım yapan diğer isimler arasında Mike Novogratz‘ın kripto para odaklı bankası Galaxy Digital Holdings de yer alıyor.

Symbiont firmasının blockchain ve akıllı kontrat platformu olan Assembly, temel olarak sermaye piyasalarında kullanılacak. Platformun sunacağı hizmet ise finansal kurumların verileri paylaşma ve doğrulamasına yönelik olup, sendikasyon kredileri için verilme zamanını hızlandırmak için akıllı kontrat kullanacak ve ipotek tahvili piyasasını da geliştirecek.

Bloomberg’in aktardığı bilgilere göre Symbiont elde ettiği fonları özel sermaye şirketi, mortgage, veri yönetimi ve sendikasyon kredileri üzerinde çalışmak için kullanacak. Nasdaq da varlıklarını tokenleştirmek isteyen ya da akıllı kontrat kullanmak isteyen müşterileri için Assembly’nin sunduğu fırsatları gözlemleyecek.

Symbiont CEO’su Mark Smith konu hakkında yaptığı açıklamada blockchain ve kripto para sektörünün olgunlaştığını vurgulamış ve insanların bu teknolojiye bakıp bunun nerelerde uygulanıp nerelerde uygulanamayacağını anlamaya başladığını ifade etti. Hype döngüsünün tepesinden dönüş yaptık diyen CEO, bu teknolojinin bütün sorunlara çözüm olmasa bile, doğru kullanıldığından büyük oranda çözüm giderebileceğini düşünüyor.

2018 yılının Aralık ayında Forrester Research tarafından yapılan bir açıklamada, bazı firmaların özellikle blockchain kelimesini kullanmaktan kaçındığı ve bunun sebebinin söz konusu kelime etrafında çok fazla hype oluşması olduğu vurgulanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment