Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun: Tron’un Blockchain Sistemi Ethereum’un Sisteminden Çok Daha Verimli

Piyasa hacmine göre en büyük dokuzuncu kripto para birimi Tron, geçtiğimiz aylarda bir anda top 10’a girerek birçok kişiyi şaşırtmayı başarmıştı. TRX özellikle BitTorrent ve buna benzer girişimleri ile şu sıralar herkesin dilinde gibi duruyor.

Yakın zamanda düzenlenen nTron etkinliğine katılan Tron Foundation CEO’su ve kurucusu Justin Sun ise topluluğu aydınlatmak adına yeni hedeflerini seyircilerle paylaştı. Coinspeaker ile röportaj yapan Sun, Tron’un interneti merkeziyetsizleştirmek istediğini ve şuan internetin Facebook, Amazon hatta Google gibi firmaların tekelinde olduğunu vurguladı.

Tron öncesindeki günlerini anlatan Sun, kripto paralar ve blockchain teknolojisine 2012 yılında ilgi duymaya başladığını ve ilk olarak Bitcoin’e yatırım yaptığını açıkladı. İki yıldan daha kısa süredir kendi firmasında çalıştığını belirten Sun, şimdiden BitTorrent’i satın almak ve BitTorrent Token’i sunmak gibi önemli işlere imza attığını açıkladı.

Şimdiki rakiplerinin diğer merkeziyetsiz uygulama platformları Ethereum ve EOS olduğunu kabul eden Sun, uzun vadede başarılı olmaları taktirde rakiplerinin Facebook, Google, Amazon ve bunun gibi teknoloji devleri olacağını düşünüyor. Ethereum ile Tron arasındaki farklılığı da açıklayan ünlü CEO, Tron’un delegated proof-of-stake (DPoS) sistemi kullandığını ve bu sistemde toplam 27 süper temsilcinin bulunduğunu, söz konusu temsilcilerin ise topluluk hakkında karar verdiğini ifade etti. Her kararı topluluk içerisinde oy vererek çözdüklerini belirten Sun, kendi sistemlerinin Ethereum’a göre çok daha verimli olduğunu ve Ethereum sisteminde madencilerin geliştiricilere karşı savaştığını aktardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment