Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İki Bitcoin Madencisi Birleşiyor: 155 Milyon Dolarlık Dev Anlaşma

Kripto para madencilik şirketi CleanSpark, Bitcoin madencilik şirketi GRIID Infrastructure’ı satın almak için anlaştı.

CleanSpark tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, GRIID’in ihraç ettiği ve dolaşımda olan tüm hisseleri 155 milyon dolar karşılığında satın alacak. CleanSpar, anlaşma kapsamında 20 MW’lik ek üretim kapasitesi de elde edecek.

CleanSpark CEO’su Zach Bradford, firmanın Tennessee operasyonlarının yıl sonuna kadar 100 MW’ı aşmasını ve 2026 yılına kadar 400 MW operasyonel güce ulaşmayı hedeflediğini açıkladı.

Bradford, yaptığı açıklamada, “Bu satın alım, önümüzdeki üç yıl içinde Tennessee’de Georgia’da son üç yılda gururla başardığımızı başarma yolunda bize net ve istikrarlı bir yol sağlayacak,” dedi.

Bradford, “Bu başarı, değerli ve uzun vadeli güç anlaşmaları ile desteklenen 400 MW’dan fazla altyapı inşa etmekti” diye ekledi.

GRIID’in borçlarını kapatacak

Anlaşmanın tamamlanmasının ardından, GRIID hissedarları CleanSpark hissesi alacak.

CleanSpark ayrıca GRIID’in mevcut borçlarını ve diğer yükümlülüklerini üstlenmenin yanı sıra, 5 milyon dolarlık işletme sermayesi ve GRIID’in belirli yükümlülüklerini karşılamak için “imza sırasında kullanılmak üzere” 50,9 milyon dolarlık bir köprü kredisi sağlayacak.

CleanSpark 18 Haziran’da Georgia’da bulunan beş Bitcoin madencilik tesisini 25,8 milyon dolara satın aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!