Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum ve Solana, Bitcoin’i Gölgede Bıraktı: Daha Çok Kazandırabilirler!

Kripto para yatırımcıları, son günlerde yaşanan gelişmeler doğrultusunda gözlerini Ethereum (ETH) ile Solana’ya (SOL) çeviriyor.

Solana fiyatı, yatırım firması VanEck’in spot SOL ETF’si kurmak için SEC’ye başvurmasının ardından yükseldi. Ethereum da bu yıl boyunca spot Ethereum ETF’si beklentileri ile Bitcoin’den daha iyi performans gösterdi.

Bloomberg verilerine göre geçtiğimiz son ay içerisinde Ethereum ve Solana ikilisi, Bitcoin’den daha iyi performans gösterdi.

Ethereum ve Solana milyarlarca dolar yatırım alabilir

Reuters’ın haberine göre spot Ethereum ETF’leri, 4 Temmuz’da piyasaya girebilir. Bunun için SEC’nin ihraççıların S-1 dosyalarını onaylamasıgerekiyor.

Galaxy Digital ve Fundstrat analistleri, Ethereum fonlarına birkaç ay içerisinde ortalama 5 milyar dolar para girebileceğini düşünüyor.

Fundstrat Dijital Varlık Strateji Müdürü Sean Farrell, “Ether ETF’leriyle ilgili genel algı, şimdiye kadar aşırı derecede bearish kaldı” dedi. Farrell, bu yatırım araçlarının özellikle basis trade yapmak isteyen hedge fonları için cazip olacağını düşünüyor.

Bu sırada JPMorgan analistleri de “mütevazı” bir tahminde bulunarak Ethereum fonlarına yılın sonuna kadar 1 ile 3 milyar dolar aralığında para girebileceğini söyledi.

Benzer şekilde, piyasa yapıcı şirket GSR’nin araştırmasında da Solana’nın 8,9 kat değer kazanarak Bitcoin’den daha iyi bir grafik çizebileceği belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!