Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CME Bitcoin Vadelileri Yüzde 41 Artış Yaşadı!

Geleneksel finans yatırımcıları Bitcoin‘in dibi bulacağını ve değersiz hale geleceğini iddia ederken, CME tarafından yayınlanan üçüncü çeyrek raporu bunun tam aksini gözler önüne sermekte. Hazırlanan rapora göre CME Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri 2018 yılının üçüncü çeyreğinde %41 gibi bir artış ile adeta patlama yaşadı.

Bitcoin Vadelilerinin Hacmi Ciddi Artış Yaşadı

Ayı piyasası hala etkisini yitirmemiş bir gerçeklik ancak yatırımcılar ufak işlemlerle yine kripto para sektörüne yatırım yapmaya devam etmekte. CME tarafından yayınlanan Bitcoin Vadeli İşlemleri Likidite Raporuna göre, söz konusu yatırım aracı üçüncü çeyrek boyunca da hız kesmeden büyümeye devam etti ve ikinci çeyreğe kıyasla %41 arttı.

Bunun yanı sıra açık sözleşme sayısı da üçüncü çeyrekte %19 arttı.

Q3 Volume

Aslında bu büyüme olumlu olsa da, ikinci çeyrek ile üçüncü çeyrek raporları kıyaslandığında, biraz gerileme olduğunu görmek mümkün. Ancak yılın büyük bir bölümünün ayı piyasası etkisinde olduğu düşünülürse bu pek de sürpriz sayılmıyor.

CME geçtiğimiz Temmuz ayında yayınladığı ikinci çeyrek raporunda, birinci çeyreğe kıyasla vadeli işlemlerde %93 gibi inanılmaz bir yükseliş elde ettiklerini belirtmişti. Aynı oran ilk çeyrek raporunda sadece %58 gibi bir yükselişe sahipti.

Bir çok haber sitesinde alt koinlerin de kendilerine özel vadeli işlemlerinin çıkabileceği belirtilse de, CME yetkililer Bloomberg kaynağına yaptıkları açıklamada şu için ek bir kripto para vadeli işlemleri düşünmediklerini ifade etmişlerdi.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment