Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CME Bitcoin Vadelilerindeki Açık Pozisyon Sayısı Artıyor

Kripto para veri platformu Skew tarafından aktarılan bilgilere göre, Chicago merkezli CME Group’un Bitcoin vadelilerindeki açık pozisyonların sayısı ve miktarı yeniden ciddi bir artış göstermeye başladı. 21 Temmuz tarihi itibariyle bunda yaklaşık %16 artış görüldüğü ve toplam miktarın 450 milyon dolara çıktığı ifade edilmekte

Temmuz ayında Bitcoin açık pozisyonlarının toplam miktarı ciddi anlamda düşüktü ve bu artış aslında kurumsal yatırımcıların geri dönmeye başladığını gösteriyor. Açık Pozisyon, süresi dolmayan ve hala aktif olan pozisyonları temsil ediyor. Şubat ayında 316 milyon dolar ile rekor kıran CME açık pozisyonları, 12 Mart tarihinde yaşanan sert düşüş ile beraber 107 milyon dolara kadar gerilemişti.

Bitcoin’in yaklaşık %50 düşüş yaşaması tabii ki bunda etkili oldu. Üçüncü çeyrekte ise CME üzerindeki Bitcoin açık pozisyonlarının sayısında yine düşüş yaşandı ve bunun sebebi volatilite olarak belirtiliyor.

Huobi ve OKEx  gibi regüle edilmeyen platformların aksine CME’nin Bitcoin vadelilerinin direkt olarak kurumsal yatırımcılara hitap ettiği biliniyor. Paul Tudor Jones gibi isimlerin yatırım yapacaklarını açıklaması aslında Bitcoin’in kurumsal yatırımcıların gözünde imaj tazelediğini göstermişti.

12 Mart tarihinden sonra birçok merkez bankasının sınırsız parasal genişlemeye gitmesi, Bitcoin’in cazibesini daha çok göz önüne çıkarmıştı. Buna rağmen fiyatın volatilitesinin dibi görmesi kurumsal yatırımcının ilgisini geçici bir süre daha uzakta tutmuş gibi gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment