Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İle İlgili Google Verileri Fiyat İçin Yükselişe İşaret Ediyor

Lider kripto para birimi Bitcoin‘in uzun süreli hareketsizliğinden sonra piyasalara hareket geri dönmüş gibi gözüküyor. Altcoin’lerin yaşadığı sansasyonel yükselişlerden sonra kendine yeni yeni gelmeye başlayan BTC, 9.300 doların üzerine çıktı ve önemli bir direnç noktasını kırdı.

Bitcoin Aramaları Azaldı

Google üzerindeki Bitcoin aramalarında ise ciddi bir düşüş görülüyor. Google Trends verilerine göre şu an Bitcoin’in Google üzerindeki arama oranında son 1 yılın en düşük seviyesi görüldü. Dünya çapında Bitcoin’e olan ilginin azalmasında fiyatın volatilitesinin dip noktayı görmesinin etkili olduğu düşünülüyor.

Son 7 aylık sürede fiyat volatilitesinin Bitcoin’e ilgi çeken temel unsur olduğu görülüyor. Google Trends verilerine bakıldığında ise Bitcoin aramalarının 1 – 100 arasından 45 puanı aldığı görülüyor. Yatırımcılar için önemli olan nokta ise Bitcoin’in bundan önce 29 Aralık tarihide Google aramalarında 41 puan almasından sonra ciddi bir ralli yaşaması oldu.

O tarihlerde 7.200 dolardan işlem gören Bitcoin, bir süre azalan volatilitesi ve aramaların sonrasında 10.300 dolara kadar hızlı bir çıkış sergiledi. Bu fiyat artışı tahmin edileceği gibi Bitcoin’in Google üzerindeki puanını da 62’ye kadar çıkardı.

Aslında bunun direkt olarak azalan volatilitenin bir sonucu olduğunu söylemek mümkün. Volatilite azalınca insanların Bitcoin’e olan ilgisi ve doğal olarak arama sayıları da düşüyor. Şimdi ise hareketin yeniden ortaya çıkması Google üzerinde Bitcoin’in puanını arttırabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment