Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CME Group İçin “Bitcoin için Ön Ödemeli Sözleşmeler İmkansız”

Bitcoin futures öncüsü CME Group için çalışan bir transfer onay üyesi olan Interactive Brokers, hükümetin yasa düzenleyicilerine gelecek ay açılacak futures sözleşmeleri hakkında derin endişe duyduklarını söyledi.

Önce ufak bir hatırlatma yapalım, futures sözleşmeleri bir ön ödemeli ürün sözleşmesi olarak düşünülebilir. Ürün önceden belirli bir fiyattan alınır, ancak gelecekte teslim edilir.

Fiziksel olarak yazılıp dijitale geçirilen mektupta Interactive Brokers yöneticisi Thomas Peterffy, Bitcoin ve diğer kripto paraların “temelde dayanağı olmadığı” konusunda bir açıklama yaptı.

“CME transfer onay üyesi olarak, Bitcoin ve diğer kripto para türevlerinin diğer ürünlerde[hisselerde] kullanılan yöntemle onaydan geçmesi hakkında yapılan öneriler üzerinde büyük endişe duyuyoruz.”

“Bitcoin ve diğer kripto paraların temel değerini belirleyen hiçbir dayanak yok. Bu yüzden fiyat bir süre sonra istenildiği şekilde değiştirilebilir.”

CME’nin geçen ay aldığı Bitcoin futures sözleşmeleri işlemleri kararı büyük beğeni almıştı. Şirketin başkanı Emeritus Leo Melamed, medyaya regülasyonlar yoluyla “Bitcoin’in daha fazla vahşileşmesine” izin verilmemesi gerektiğini söylemişti.

“Kripto para futures sözleşmeleri alıcılarının güvenliği için fiyatın %100 daha fazla olma durumu var. Eğer bu gerçekleşirse satıcılar için bir pay oranı belirlemek imkansız olur.”

14 Kasım’da yazılan mektubun Washington’daki Sermaye Piyasası Kurulu başkanına iletilmesi bekleniyor.

Geçen ay Bitcoin piyasası, CME’den gelen açıklamalara inanılmaz pozitif bir tepki göstermişti. Şimdiyse bazı yorumcular, Bitcoin’e gerçekleşecek Wall Street yatırımcı akınının fiyatı kısa vadede inanılmaz seviyelere çıkaracağını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment