Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CME Group Yöneticisi: Ayı Piyasası İçin Bitcoin Vadeli İşlemlerini Suçlamayın

Dünyaca ünlü CME Group‘un alternatif yatırım ve hisse senedi ürünleri küresel başkanı ve yöneticisi Tim McCourt, bu yıl kripto para piyasasında yaşanan düşüşün sebebinin Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri olmadığını ifade etti.

Coindesk’in düzenlediği Consensus Singapur 2018 etkinliğine katılan ve  B2C2 Japan firmasının CEO’su Phillip Gillespie ile kripto türev ürünleri üzerine bir konuşma yapan McCourt, Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi ürünlerinin piyasaya çıkarılmasının, piyasalardaki mevcut düşüşten sorumlu olduğuna inanmadığını belirtti.

”Biz piyasanın sadece küçük bir parçasıyız.”

McCourt bunun tam aksine, bitcoin vadeli işlem sözleşmesi piyasasının büyümekte olduğunu ifade etti. Başarılı yöneticiye göre özellikle Asya piyasalarından gelen hacim, büyümenin temel sebepleri arasında yer alıyor ve bu gerçek anlamda ”büyüleyici.” ABD piyasaları henüz açılmadan yapılan trading etkinliklerinin CME üzerindeki Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri üzerinde inanılmaz bir etkisi olduğunu belirten Tim, şunları ifade etti:

”CME üzerinde gerçekleşen Bitcoin vadeli işlem trading işlemlerinin ABD dışından yapılan %40’ının %21’lik bir oranı,  Asya’dan yapılmakta.

Aynı konferansa katılan DRW kurucusu ve finans efsanesi Don Wilson da, CME yetkilisine benzer açıklamalarda bulundu. CME ve CBOE verilerinden hareketle Asya piyasalarındaki Bitcoin vadeli işlem hacminin neredeyse ABD’ye eşit olduğunu belirten Wilson, bunun diğer finansal yatırım ürünlerinde rastlanmamış bir anomali olduğuna değindi.

Bakalım ilerleyen günlerde Asya en büyük rakibi olan ABD’yi geçebilecek mi?

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment