Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CME’nin Bitcoin Vadelileri Piyasası 2019 Yılında Rekor Bir Başlangıç Yaptı!

Şikago tabanlı türev piyasa platformu olan CME Group, The Block kaynağının aktardığı bilgilere göre 2019 yılının ilk çeyreğine efsanevi bir başlangıç ile giriş yaptı.

Firma, şirketlerin kripto para birimlerinin gelecekteki fiyatı üzerine yatırım yapmasını sağlayan vadeli işlemler piyasasını ilk olarak 2017 yılının Aralık ayında piyasaya sürmüştü. The Block kaynağına CME yetkilileri tarafından atılan bir maile göre 19 Şubat tarihinde firmanın Bitcoin vadelileri piyasası açısından yeni bir rekora imz atıldı.

CME, 19 Şubat tarihinde 18.338 vadeli işlem sözleşmesinin alınıp satıldığını ve bunun yaklaşık olarak 91.690 Bitcoin veya o anki değeri ile 360 milyon dolara denk geldiğini vurguladı. Yeni rekor aslında 2018 yılının 20 Kasım tarihinde elde edilen son rekoru da geçti. 2019 yılının ilk çeyreğinde güçlü bir başlangıç yaptıklarını ifade eden yetkili, toplamda 4.630 vadeli işlem sözleşmesi artışı yaşadıklarını ve bunun 23.150 Bitcoin’e denk düştüğünü vurguladı. 2018 yılının dördüncü çeyreğine kıyasla %21.5 civarında yaşanan bu artış, mevcut ayı piyasasına göre değerlendirildiğinde inanılmaz bir yükselme olarak gözüküyor.

Firma yetkilileri bütün bu bilgilerin yanı sıra firmanın Bitcoin vadelilerini piyasaya sürmesinden bu yana 2.100’den fazla hesabın açıldığını ve 30 eşsiz firmanın vadeli alım satımı yaptığını açıkladı. CME ynı zamanda kurumsal ilginin de ciddi bir artış sağladığını aktardı.

”Kurumsal ilgi son günlerde ciddi bir artış yaşadı ve bu durum aslında piyasa açısından oldukça olumlu bir grafik çizmekte.”

CME Group, Bitcoin tabanlı türev piyasasında yer alan isimlerden sadece birisi ve BitMEX, BitFlyer, OKEx, CBOE gibi kurumların da aynı oranda artış yaşadığı göz önüne alınırsa, kripto para piyasası için aylardır süren ayı piyasasının sonlarına geliyor olabilme ihtimalimiz mevcut.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment