Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

R3’ün Corda Settler Uygulaması, InstiMatch Global Tarafından XRP Kullanılarak Test Edilecek!

Toplam piyasa hacmine göre dünyanın en büyük üçüncü kripto para birimi olan XRP, arkasındaki firma olan Ripple‘nin yaptığı gelişmeler ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Ripple özellikle sınır ötesi ödeme ağı ile 200’ün üzerinde bankacılık ortağına ulaştı ve büyümeyi hala sürdürüyor.

Kendi dijital ağı aracılığıyla kredi verenleri ve kredi almak isteyenleri bir araya getiren InstiMatch Global isimli bir networking firması, yeni yaptığı bir duyuruda R3 konsorsiyumu ile ortaklık imzaladığını ve ortaklık çapında R3’ün Corda Settler uygulamasını kullanacağını vurguladı. InstiMatch Global yetkilileri bu konuda yaptıkları açıklamada Corda Settler’in özellikle yüksek hızlı ödemeler için deneneceğini dile getirdi.

InstiMatch’in verdiği bu yeni haberin XRP ve Ripple ile olan bağı ise, R3’ün Ripple ile olan ortaklığından kaynaklanmakta. Corda Settler, ortaklarına büyük çaplı işlemler için XRP kullanımı imkanı sunuyor ve InstiMatch de pilot proje kapsamında bunu kullanmayı planlıyor. R3 ağı tabanlı olan Corda Settler platformu, ticari anlaşmalar ve büyük çaplı ödemeler için kurumsal firmalara kripto paraların kullanımı ile normale kıyasla çok daha yüksek hızda işlem tamamlanma olanağı tanımakta.

R3 konu hakkında yaptığı açıklamada da R3 Corda uygulamalarının oldukça güvenli ve hızlı olup, bankaların, aile ofislerinin, kurumların ve devlet dairelerinin bile kendileri ile uyumlu merkeziyetsiz uygulamalardan faydalanabileceğini ve platformun sadece ödeme ağından ibaret olmadığını belirtmişti. InstiMatch yetkilileri ise konu hakkında yaptıkları açıklamada 100 üzerinde ortaklarının yeni pilot projeye ilgi duyacağını ve pilot projeyi tamamlayıp gerçek kullanıma geçebileceklerini aktardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment