Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CNBC Anketi: Piyasa Katılımcılarının Yüzde 70’i Bitcoin ETF’sine Yatırım Yapmaya Hazır!

Lider kripto para birimi Bitcoin temelli bir borsa yatırım fonu (ETF), 2018 yılının başlarından beri kripto para piyasasının heyecanla beklediği bir ürün haline geldi ve 2019 yılına girmemize rağmen bekleyiş hala sürüyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından daha önce 9 adet ETF reddedilse ve VanEck uzun bir süre ertelense de, hala aktif olarak iki Bitcoin ETF başvurusu bulunuyor ve uzmanlar ETF’nin hiç beklenmeyen bir anda onaylanacağını düşünüyorlar. Bunun yanı sıra Edelman Financial kurucusu Ric Edelman da yakın zamanda yaptığı bir röportajda Bitcoin ETF’sinin ”eninde sonunda” onaylanacağını ve tek sorulacak sorunun bunun zamanı olduğunu vurguladı.

Edelman konu hakkında yaptığı açıklamada Bitcoin ETF’sinin piyasaya çıkması durumunda sıradan yatırımcıların da buna akın edebileceğini vurgulamıştı. CNBC ise konu ile ilgili yaptığı bir ankette, oldukça olumlu sonuçlara ulaştı. CNBC tarafından finansal danışmanlara yapılan ankete göre, finansal danışmanların %70’inin müşterileri bir Bitcoin ETF’sine yatırım yapma fikrine olumlu bakıyor ve %30’luk kısım ise Bitcoin ETF yatırımı fikrini sıcak değerlendirmiyor.

Toplam 138 finansal danışman ile gerçekleştirilen çalışma, Bitcoin ETF’sinin yatırım potansiyelinin de şimdiden hazır olduğunu gözler önüne sermekte. Bitcoin ETF başvurusu geçtiğimiz Ocak ayında CBOE tarafından ABD hükümetinin kapalı olması yüzünden geri çekilse de, hükümetin açılması ile birlikte başvuru da yeniden yapıldı ve 240 günlük süreç sil baştan başladı. Bireysel yatırımcılar ETF’den umudu kesse de, heyecan hala devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment