Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5.5 Milyon Dolarlık Mülk, Bitcoin, Ether ve XRP İle Satışa Çıkartıldı!

Kanada’nın Carbonear bölgesindeki bir satıcı, 5.5 milyon dolarlık mülkünü 28 itibari para biriminin yanı sıra Bitcoin, Ether ve XRP ile satışa çıkardı. Stone Jug isimli bu mekan, fiyatından da anlaşılacağı üzre oldukça lüks. Yapı toplam üç kata sahip ve daha önce birçok müzik grubu ve buna benzer ekipler tarafından performans sergilemek için kullanıldı.

Propy isimli sitede yer alan reklama göre, görkemli Stone Jug isimli yapı 19. yüzyıldan kalma ve mülkün şimdiki sahibi Bruce Banan, itibari paraların yanı sıra kripto paraları da ödeme yöntemi olarak ekleyerek mülkün satışını hızlandıracağını düşünüyor. Özel olarak Çin’den getirilen ahşap malzeme ile döşenen katları, bunun yanı sıra bir metre kalınlığında taş ile örülmüş bir dış cepheye sahip. Toplamda 75 misafire kadar ağırlayabilen mülkün zemin katına ek olarak 85 misafir ağırlayabilen ikinci katı ve 110 misafire kadar kapasitesi bulunan tiyatro ve konferansı salonu mevcut.

Bir mülkün XRP karşılığında satılması ilk olarak Stone Jug ile tarihe geçse de, daha önce Bitcoin ile satılığa çıkartılan çok fazla mülk olmuştu. Rusya içerisinde yer alan lüks yatlardan tutun da, İngiltere içerisinde normal evlere kadar birçok mülk Bitcoin ve hatta Ethereum ile de satışa çıkartıldı. Ancak bunun ilk örneği olarak 2017 yılının Ekim ayında Seat Atkinson isimli ev sahibinin bir girişim yaptığı bilinmekte. Atkinson o tarihlerde İngiltere, Grimsby bölgesindeki küçük evini 18 BTC karşılığında satışa çıkarmıştı ve bu para biriminin gelecekte değerleneceğine inandığını vurgulamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment