Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Morgan Creek’in Blockchain ve Kripto Para Yatırımı Odaklı Fonu, 40 Milyon Dolar Sermaye Topladı!

Mark Yusko, Jason Williams ve Anthony Pompliano tarafından kurulan varlık yönetim firması Morgan Creek Digital, 12 Şubat tarihinde yaptığı bir duyuruda blockchain ve kripto para endüstrisine yatırım yapacak olan risk sermayesi fonuna 40 milyon doların üzerinde sermaye topladığını açıkladı.

Eski bir Facebook ürün yöneticisi olan ve kripto para sektöründe yaptığı yorumlarla da tanınan Pompliano’ya göre, fon ilk olarak 25 milyon dolar hedeflemekteydi ancak daha sonra kurumsal yatırımcıların işe giriş yapması ile 40 milyon doların üzerini gördü. İki adet kamu emeklilik fonunun da içlerinde bulunduğu yatırımcılara bir üniversite bağış fonu, bir hastane sistemi fonu,  sigorta şirketi ve özel bir kurum eşlik etmekte.

Söz konusu fon temel olarak ilk kurulum aşamasında olan firmalara hisse tabanlı yatırımlar yapacak ve çoğunlukla blockchain sektörüne odaklanacak olsa da, menkul kıymet tokenleri ve kripto para birimleri için de radarlarını açık tutacak.

Fairfax İlçesi Polis Memurları Emeklilik Sistemi fonunun CIO’su Katherine Molnar, konu hakkında yaptığı açıklamada temsil ettiği kazanç oranına istinaden, blockchain endüstrisine yatırım yapmanın önem arz ettiğini ifade etti.

Morgan Creek’in fonuna yatırım yapan iki kamusal emeklilik fonunun toplam olarak 5 milyar dolardan fazla varlığa sahip olduğu tahmin ediliyor ki bu durumda Morgan Creek ilgili fonların çok küçük bir kısmını temsil edecek. Pompliano konu hakkında yaptığı açıklamada blockchain odaklı bir fonun ilk defa kamusal emeklilik fonlarından yatırım aldığını ve bir ilki başardıklarını duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment