Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Top 10 Kripto Para Düşüş Yaşarken, Küçük Hacimli Alt Koinler Yükselişe Geçti!

Kripto para piyasası 2019 yılının başından beri oldukça belirsiz bir tablo çizmekte ve lider kripto para birimi Bitcoin yeni yılın ilk haftasında 4.000 doların üstüne gördükten sonra, birkaç istisna dışında 4.000 dolar üzerine hiç çıkamadı.

3.300 dolarlara kadar düşen Bitcoin, piyasayı da genel olarak etkiledi ve birçok önde gelen alt koin de yatırımcılarını paniğe sürükleyecek ölçüde düşüşler yaşadı. Geçtiğimiz Cuma günü anlık bir yükseliş yaşayan Bitcoin, saniyeler içerisinde 3.650 doların üzerine çıksa da, basın saatine göre toplam piyasa hacmi açısından top 10 içerisinde yer alan bütün kripto para birimlerine yine düşüş hakim ve BTC %0.54’lük bir değer kaybı yaşıyor.

 

 

Ethereum %0.60, XRP %0.96, Litecoin %2.21 düşüş yaşarken, EOS dışında bütün top 10 kripto para birimi kızıl bir renge büründü. Toplam piyasa hacmine göre top 20 kripto para birimine bakıldığında ise, sırasıyla Monero, Dash, NEO ve Maker gibi alt koinlerin %7’ye varan yükselişlere sahip olduğunu görmek mümkün. Uzun bir süre yükseliş elde etmiş ve ciddi bir ivme ile top 10’a kadar girmiş Binance Coin ile en büyük sekizinci kripto para birimliğine tırmanmış Tron bile mevcut piyasa şartlarında sırasıyla %3.45’lik  ve %4.06’lık düşüşler yaşamakta.

Uzmanlar Bitcoin’in ve Litecoin’in 2020 yılında yaşanacak olan yarılanma olayına doğru ufak çaplı yükselişler yaşayabileceğini vurgulasa da, şuan için görüntü pek iç açıcı durmuyor ve piyasa ne kadar durgun olur ve volatilite azalırsa, yatırımcıların ilgisi de aynı oranda azalıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment