Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CNBC’den Brian Kelly Tim Draper’in Bitcoin Tahminini Destekledi

Büyük yatırımcı Tim Draper‘in bu hafta başında yaptığı Bitcoin’in 2022 yılında 250.000 dolar seviyesine ulaşacağı açıklamasından sonra CNBC Fast Money‘den Brian Kelly 13 Nisan tarihinde yapılan bir CNBC röportajında bu tahmini destekledi.

Kelly, Tim Draper’ın Bitcoin için yaptığı iddialı tahminin “kulağa çılgınca geldiğini” vurguladı ancak Bitcoin’in geçtiğimiz iki senede yüzde 4 bin oranında artış yaşadığını düşününce, önümüzdeki dört sene içerisinde yüzde 3 bin gibi bir artış yaşanmasının “şu ana kadar deneyimlediğimiz trendin devamı niteliğinde” olabileceğini söyledi.

Kelly kripto alanında kurumsallaştırılmış paranın arttırıldığını belirterek devam etti. Rockefeller’in VC kolu, bir Goldman Sachs yöneticisi ve Soros Fonu Yönetimi kripto paraların oynaklığını azaltabilir bu durum da kripto paraların gerçek para birimleri olarak kullanılmasını kolaylaştırır ve Draper’in önerdiği 2022 fiyat noktasına iki yerine dört sene içerisinde ulaşılabilir.

Kelly’ye göre kripto paralar günümüzde en çok hükûmetlerin ve bankaların pek güvenilir olmadığı ülkelerde yaşayan insanlar tarafından kullanılıyorlar. Kelly bir arkadaş tarafından kendisine yöneltilen neden herhangi biri kripto yatırımıyla yüzde 20’lik kayıp riskini alsın sorusunu şöyle yanıtladı: “Tamam dinleyin. Mallarınız hileli bir hükümet tarafından ele geçirilirse yüzde 100’ünü kaybetmekten daha iyidir.”

Fundstrat’ın kurucusu Tom Lee, kripto para piyasasında bu yılın başından beri yaşanan düşüşün ABD’deki vergi gününden kaynaklanabileceğini söylemişti. Kelly’ye kripto para piyasasının üçte ikisini Asya piyasaları oluşturuyorken piyasanın ABD’deki vergilerden nasıl bu denli etkilendiği sorulduğunda Kelly ABD’deki vergi gelişmelerinin piyasayı “gazlayan” etmen olduklarını söyledi.

Kelly’ye göre Mt. Gox’un satışı gibi durumlar pazarın geçmişte aşağı yönlü salınımında etkili oldu.

Kelly’ye göre Bitcoin’in 2022 yılında 250 bin doları ya da 2018 yılında 25 bin doları görmesi için işlem hacminde bir artış yaşanması gerekiyor:

“İşlem sayısında artış yaşanması durumunda bence şu anki seviye göreceğimiz en dip seviye olur ve ileride sağlıklı bir artış çizgisi görebiliriz”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment