Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çoğu Cihazı Etkileyen Hatalar Donanım Cüzdanları Konusunda Korku Yarattı

Yeni ortaya çıkan 2 hatanın yol açtığı güvenlik açığı sebebi ile donanım cüzdanlarının güvenliği tehlikede olabilir.

Araştırmacılar, programların etkilediği cihazlarda önemli verilerin çalınmasına izin veren iki donanım hatası üzerine bir rapor yayınladı ve dünya çapında çoğu cihazı etkileyebileceğini bildirdi.

Kripto para kullanıcıları için bu hatalar, özel anahtarlarının güvenliği için doğrudan bir tehdittir. Kripto paraların depolanmasında daha fazla yazılım güvenliğine ihtiyaç var.

Nedir Bu Donanım Hataları?

Meltdown ve Specter olarak bilinen iki hata, Intel, AMD ve ARM işlemcilerdeki güvenlik açıklarını kullanıyor. Bu hatalar masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonlar da dahil olmak üzere tüm cihazları etkileyebilmekte.

BBC raporlarında, meltdown bilgisayarların % 90’ında olduğu tahmin edilen Intel işlemcili tüm cihazları etkiliyor diye belirtti.

Spectre’in potansiyel olarak, her tür cihazda Intel, ARM ve AMD işlemcilerini etkileyen daha geniş bir alanı var. Meltdown ve Spectre de bulut sistemlerde çalışıyor.

BBC raporunda, teknoloji endüstrisinin açıklama anlaşmaları ile tehdidi altı aydır gizli tuttuğunu da belirtti. Ancak şu anda halkın bilinçlendirilmesinin gerçek hayatta patlamalara neden olabileceğine yönelik endişeler var.

Paranız Korunuyor

Bitcoin‘in geliştiricilerinden Jonas Schnelli  bildirilen yeni güvenlik kusurlarının Bitcoin kullanıcılarını nasıl etkileyebileceği konusuna dikkat çekti.

Jonas Schnelli:

Şu anki bellek saldırılarını birçok bitcoin kullanıcısının zaten bildiğini düşünüyorum:

* PC’nize güvenmeyin.
* Uygulamaların (ve özel anahtarların) korunmuş olduğunu düşünmeyin
* Bir donanım cüzdanı kullanın

TREZOR üreticisi SatoshiLabs’ın CTO’su Pavol Rusnak, cihazlarının Meltdown ve Spectre’den etkilenmediğini teyit etmek için 4 Ocak da bu tweet’i attı:

Pavol Rusnak:

Birçok kişi soruyor: TREZOR(Bitcoin cüzdanı), son Meltdown ve Spectre donanım saldırılarına karşı savunmasız değildir, çünkü işlemcilerimiz bunlardan etkilenmez. Ayrıca cihazımızda her zaman imzalı yazılımlar kullanılıyor, bu nedenle cihaz güvenilmeyen bir kod’u asla çalıştırmaz. Artık donanım cüzdanı kullanımı her zamankinden daha önemli!

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment