Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çoğu Kripto Yatırımcısı HODL Yapmaya Hazır -Deutsche Bank Anketi

Deutsche Bank tarafından yürütülen bir çalışmaya göre kripto para piyasasındaki yatırımcıların büyük bir kısmı, fiyatlarda yüzde 80’e varan oranlarda düşüş yaşansa dahi kripto parasını satmayı düşünmüyor.

Aralık ayında ABD’den 3 bin 250 kişinin online katılımıyla gerçekleştirilen çalışmada katılımcıların 680’inin kripto para kullanıcısı olduğu, bunların yüzde 65’inin piyasaya o dönem için son 12 aylık dönemde giriş yaptığı belirlendi.

Kripto para sahiplerinin büyük bir kısmı piyasaya para kazanmak için girdiğini belirtirken, yatırımcıların bir kısmı piyasayı merak ettiği, bir kısmıysa portföyünü çeşitlendirmek için kripto para satın aldığını ifade etti.

Bu yatırımcıların yüzde 61’inin sahip olduğu kripto paraların toplam değeri 10 bin doların altında kalırken, yüzde 38’inin portföyünün değeri bin doların altında kalıyor.

Deutsche Bank tarafından açıklanan verilere göre anket katılımcılarının yaklaşık dörtte biri, bitcoin fiyatının gelecek beş sene içerisinde 110 bin doların üstüne çıkmasını bekliyor. Aynı katılımcıların yüzde 70’inden fazlası, kripto para piyasasında önümüzdeki 12 ay içerisinde daha aktif olmayı planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!