Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase 7 Kripto Parayı Ödeme Platformuna Ekledi

ABD merkezli dünyanın en büyük kripto para borsalarından Coinbase, ödeme sağlayıcı platformuna 7 yeni kripto para birimi ekledi.

Coinbase, 28 Haziran Salı günü yaptığı açıklamada kullanıcılar ile işletmeleri bir araya getirerek kayıtlı işletmelerin ürün ve hizmetler için kripto para birimlerinde ödeme almalarına yardımcı olan Coinbase Commerce platformuna 7 yeni kripto para birimi için ödeme desteği eklediğini duyurdu.

Açıklamaya göre platform aracılığıyla halihazırda Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve USDC ile ödeme alabilen işletmeler, güncellemeyle artık Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE), Apecoin (APE), Shiba Inu (SHIB), DAI ve USDT ile de ödeme kabul edebilecek.

Coinbase, piyasadaki volatilite nedeniyle işletmelerin kripto para birimi ödemelerini otomatik olarak dolara çevirebileceklerini ve bu sayede ödeme için belirledikleri tutarı tam olarak alabileceklerini belirtti. İşletmeler böylece hangi varlık ile ödeme alabileceklerine karar verebilecek ve aldıkları ödemeleri isterlerse kripto para biriminde tutabilecek veya otomatik olarak dolara çevirebilecek.

Otomatik dönüşüm özelliğinin yalnızca kendi tarafından yönetilen hesaplar için geçerli olduğunu vurgulayan Coinbase, işlemlerin bir limit ile sınırlandığını belirtti. Buna göre BTC, ETH, USDC, DAI için 1 milyon dolar, LTC, SHIB, USDT için 500 bin dolar ve APE, BCH, DOGE için 250 bin dolarlık limit bulunuyor.

Coinbase ayrıca, sadece platformu kullanan Coinbase kullanıcıları için geçerli olacak yeni bir özellik ile birlikte off-chain işlemleri kullanarak anında ve ücretsiz ödemeler sunacağını açıkladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!