Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase ABD’de Bir Zafer Kazandı: Yüksek Mahkemede Lehine Karar!

ABD merkezli popüler kripto para borsası Coinbase’in müşteri davalarını tahkime götürmesinin önü açıldı.

Coinbase ABD Yüksek Mahkemesi’nden zaferle ayrıldı. Reuters tarafından sunulan habere göre ABD Yüksek Mahkemesi görülen son dava duruşmasında, Coinbase’in müşteri davalarının tahkime götürülmesinin önünü açtı. Söz konusu dava bir dolandırıcının Coinbase hesabından 30.000 dolardan fazla para çalmasının ardından başlamıştı.

Yüksek Mahkeme yargıçları 5-4’lük bir oylamayla kararı onayladı. Tahkime taşınan dava sayesinde Coinbase ağır ödeme yükünden kurtulmuş olacak ve süreç daha hızlı ilerleyecek.

Abraham Bielski isimli bir kullanıcı Coinbase hesabından 30.000 dolardan fazla para çalındığı için dava açmıştı. Mahkeme kararı sonrası Coinbase bu davayı da tahkime taşıyabilecek ve olası yüksek tazminatlardan bir noktaya kadar korunmuş olacak.

Coinbase Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal konu hakkında sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Yüksek Mahkeme’ye dikkatli incelemesi için minnettarız. ABD mahkeme sistemine neden inandığımı gösteren bir başka örnek. Hukukun üstünlüğü bazen yavaş ve bazen de hayal kırıklığı yaratıyor. Ancak kusurlu bir demokraside son ve en iyi umudumuz olmaya devam ediyor.

Hukukta tahkim, tarafların anlaşmazlık durumunda dava açmak yerine genellikle tarafsız bir üçüncü taraf olan bir tahkimciye başvurmayı seçtikleri bir çözüm yoludur.

Tahkim, genellikle daha hızlı ve daha az maliyetli olması nedeniyle tercih edilir. Ayrıca tarafların anlaşmazlıklarını mahkeme dışında çözme olanağı sağlamaktadır bu da genellikle daha gizli bir süreçtir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!