Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase ABD’deki Başsavcılık Ofisinin Şüphelerine Yanıt Verdi

Coinbase, yakın zamanda ABD Başsavcısı Barbara Underwood tarafından yapılan açıklamalara cevap verdi ve yasa dışı bir faaliyette bulunmadığını belirtti.

Başsavcılık Ofisinin Şüpheleri

ABD Başsavcısı Barbara Underwood, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak kripto para borsalarının çeşitli riskler barındırdıklarını, bu risklerin başında da manipülasyonun geldiğini belirtti.

Başsavcı bunun yanı sıra birkaç ay önce 13 farklı kripto para borsası hakkında detaylı bir araştırma yapılmasını talep etmişti. Başsavcının ofisi aralarında Coinbase, Binance, Kraken gibi borsaların da bulunduğu on üç borsanın gizli ticaret yapıyor olmasından ve güvenlik konusunda yetersiz olmasından şüpheleniyor.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamalara göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Coinbase, ticaret hacmine dair yayınladığı verilerde sahtekarlık yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yapılmış çeşitli haberlere göre Coinbase, platformundaki işlem hacminin yüzde 20’sini aslında kendi başına sağlıyor ve bu hacmi müşterilerden almıyor.

Coinbase’ten Cevap Geldi

Coinbase, başsavcılık tarafından öne sürülen bu iddialara yanıt olarak bir blog gönderisi paylaştı. Coinbase, yayınladığı gönderide şirketin kendi lehine ticaret yapmadığını belirtti. Yapılan açıklamaya göre Coinbase’in ‘Coinbase Consumer’ hizmeti, müşteriden belli bir fiyat alıyor ve müşterinin alım-satım emrini olabildiğince hızlı bir şekilde tamamlamak için harekete geçiyor. Yapılan açıklamaya göre Coinbase bu işlemleri şirket adına değil müşterilerinin adına yapıyor.

Kaynak: Coinbase Blog

Coinbase’e göre medyaya ‘Coinbase kendi kendine ticaret yapıyor’ şeklinde yansıyan işlemler aslında Coinbase Consumer aracılığıyla yapılan işlemleri kapsıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment