Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ICO’lar Türkiye’nin Gündemine Girdi! Yakın Zamanda Ulusal bir ICO Projesi Görecek Miyiz?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün Yeni Ekonomik Program veya eski adıyla Orta Vadeli Planı açıkladı. Temel olarak Dengelenme, Disiplin ve Değişim sütunlarına odaklı yeni program, 5 temel sektör üzerine kurgulandı.

Albayrak’ın söz konusu açıklamalarda ”2018 büyüme hedefi yüzde 3,8, 2019’da 2,3 2021’de ise büyümede yüzde 5’i yakalayacağız” vurgusunu yaptı. Bakan 2020 yılında %3.5, 2021 yılında %5 oranında büyüme hedeflediklerini vurguladı ve 2020 yılının sonunda ise enflasyonun tekrardan tek haneli rakamlara çekileceğini planladıklarını aktardı.

Cari açık konusuna da değinen bakan, Cari açığın GSYH’ye oranının 2019 tarihinde %3,3, 2020 tarihinde %2,7, 2021 tarihinde ise 2,6 olacağını öngörmekte.

Bunun yanı sıra bakanın açıkladı yeni ekonomi programında yer alan ICO vurgusu da dikkat çeken başka bir unsur oldu.

”Dijital dönüşüm teşvik edilerek yenilikçi projelerin finansmanı için Kitlesel Fonlama (Crowdfunding) ve IPO alternatifi olarak ICO (Initial Coin Offering) gibi modern ve yeni nesil finansman yöntemleri yaygınlaştırılacaktır”

Özellikle yeni kabineden sonra, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk‘tan tutun da, Sanayi Bakanı Mustafa Varank‘a kadar bir çok önemli ise blockchain ve kripto para alanına ilişkin açıklamalarda bulundu. Konu ile ilgili en üst düzey kurumlardan birisi olan Hazine ve Maliye Bakanlığından böyle bir güzel haber gelmesi de, gelecekte ulusal bir ICO projesi görebileceğimiz anlamına gelmekte. Gerekli düzenlemeler ve yasal dayanaklar sağlandığında, söz konusu projenin yapılması ve ülke için ciddi fayda sağlaması içten bile değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2 Comments

  • Atasoy
    Posted 20 Eylül 2018 - 15:21 15:21

    Yerli bir ico projesi var zaten robicoin.com un RBC’si var şu an 0,25₺ den işlem görüyor ve Türkiye’nin ilk kendi kripto parası olan borsası! Sadece siz yurtdışı haberleri servis edip yerelde araştırmacı gazetecilik kimliğine sahip olmadığınız için bilmiyorsunuz!

    • Ali Emre KONAKÇI
      Posted 20 Eylül 2018 - 15:29 15:29

      Burada ulusal proje ile anlatılmak istenen şey, devlet eliyle yapılan bir projedir ve bildiğimiz kadarıyla henüz böyle bir proje gerçekleşmedi.

Leave a comment