Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase ABD’deki Karışıklığı Fırsat Bildi: SEC’ye Karşı Yeni Hamle!

ABD Kongresi ve SEC arasında yaşanan fikir ayrılıklarını fırsat bilen kripto para borsası Coinbase, temyiz girişiminde bulundu.

Geçtiğimiz hafta ABD Temsilciler Meclisi, FIT21 olarak da bilinen 21. Yüzyıl için Finansal Yenilik ve Teknoloji Yasası‘nı 279’a karşı 136 oyla kabul etti.

SEC Başkanı Gensler bu yasaya “FIT21, yeni yasal boşluklar yaratır ve yatırım sözleşmelerinin nasıl denetlendiğiyle ilgili on yıllarca yıllık emsale karşı çıkarak yatırımcıları ve sermaye piyasalarını ölçülemez bir riske sokar” ifadeleriyle karşı çıkmıştı fakat bu sonucu değiştirmedi.

SEC ve ABD Temsilciler Meclisi arasındaki bu fikir ayrılığını fırsat bilen Coinbase, bir kez daha temyiz mahkemesine gitme kararı aldı. SEC,  Coinbase’in yatırım sözleşmelerinin resmi bir sözleşmeye ihtiyaç duyduğunu belirtmişti fakat borsa bu görüşe katılmadığını vurguladı.

Yasa koyucuların SEC’in pozisyonuyla olan anlaşmazlığı bu süreçte derinleşti: daha bu hafta, ABD Temsilciler Meclisi, SEC’nin iddia ettiği geniş yargı yetkisini reddedecek kapsamlı bir kripto para yasasını iki partili olarak onayladı.

Bundan noktada Yargıç Failla, temyiz talebinin ABD İkinci Daire Temyiz Mahkemesi’ne gidip gidemeyeceğine karar verecek. Eğer kabul görürse, mahkemenin de temyizi dinlemeyi kabul etmesi gerekecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!