Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Açıkladı: Bitcoin Fiyatının Yükselmesini Ne Engelliyor?

Coinbase analistleri, Bitcoin fiyatının yükselmesini kısıtlayan faktörleri yorumladı.

Coinbase’teki alım ve satım emirleri arasındaki dengesizlik, son zamanlarda büyümeye başladı.

Coinbase analistleri David Duong ve David Han’a göre gitgide çoğalan satış emirleri, borsadaki ortalama fiyatın yüzde 5 ile yüzde 10 aralığına yoğunlaşmış durumda. Bu, fiyatın yükselmesine engel oluyor.

Analistler, “Veriler, yatırımcıların mevcut fiyatlardan kâr aldığını ya da fiyatın yükselmesi halinde satış yapmaya razı olduğunu gösteriyor ki bu da fiyatın yukarı yönde hareket etmesini kısıtlayabilir” dedi.

Bitcoin satış baskısı devam ediyor

Duong ve Han, Bitcoin’deki satış baskısını etkileyen önemli bir faktöre işaret etti. Arkham Intelligence verilerini yorumlayan analistler, “Mt. Gox ödemeleri, 5 Temmuz’dan bu yana borsalara yaklaşık 50.000 Bitcoin dağıtılmasıyla baskı yaratmaya devam ediyor ve iflas idaresinin bakiyesi 90.300 Bitcoin olarak kalıyor” dedi.

Coinbase analistleri, Bitcoin’in yine de ABD’deki siyasi gelişmelerden güç kazandığını düşünüyor. Analistler, “Bu, DXY’nin ay başından beri yüzde 2 düşmesiyle birlikte BTC’nin ABD dolarının Temmuz’daki devalüasyonuna yetişmesini sağladı ve Bitcoin genelde ABD doları cinsinden değerlendirildiği için genelde ABD dolarının zayıflaması, ona fayda sağlıyor” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!