Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Anketine Göre Amerikalıların Yüzde 20’si Kripto Para Sahibi

En büyük kripto para borsalarından Coinbase öncülünde gerçekleştirilen anket, ABD halkının yaklaşık %20’sinin kripto para sahibi olduğunu ortaya koydu.

Coinbase tarafından şubat ayında yürütülen ve 2.200 kişinin katıldığı anket, ilgi çekici verileri gözler önüne serdi.

Ankete göre ABD halkının 50 milyonuna tekabül eden %20’si kripto para sahibiyken katılımcıların %80‘i küresel finans sisteminin adaletsiz bir şekilde güç ayrımcılığı yaptığını belirtti. Ayrıca katılımcıların %67‘si sistemin büyük değişikliklere ya da tamamen elden geçirilmeye ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Anket katılımcılarının %20‘si ise kripto para sahibi olduklarını belirtirken katılımcıların %76‘sı kripto paraların ve blokzinciri teknolojisinin finans sisteminin geleceği olacağına inandığını ortaya koydu.

Ayrıca sonuçlar genç ABD’lilerin eski nesillere kıyasla kriptoya daha fazla ilgi duyduğunu, Z kuşağı ve Y kuşağının hem mevcut kripto sahipliğinde hem de yakın gelecekte dijital varlık satın alma planlarında başı çektiğini gösterdi.

Öte yandan anket, kripto sahipliğinin demografik ve siyasi grupları kapsadığını, Cumhuriyetçi ve Demokrat katılımcıların %18 ve %22‘sinin dijital varlıklara sahip olduklarını ortaya koydu.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong konuyla ilgili yaptığı açıklamada ABD’lilerin kripto ekosistemine karşı güçlü bir ilgi duymaya devam ettiklerini dile getirdi:

ABD’liler mevcut finansal gelişmekte olan global ekonominin gerisinde kaldığının farkındalar ve kriptoya güçlü bir ilgi duymaya devam ediyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!