Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Tavsiyesi 75 Milyon Dolarlık Metaverse Fonunun Sonunu Getirdi

ABD’nin en büyük 3. kitle fonlama platformu Republic, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) tavsiyeleri ve kripto para piyasasında devam eden resesyon nedeniyle 75 milyon dolarlık metaverse fonunu kapattı.

Yahoo Finance 26 Şubat tarihinde yayınladığı haberde, Republic’in 75 milyon dolarlık varlığa sahip Metaverse Realm Gayrimenkul Fonu’nu kapatacağını duyurduğunu aktardı. Metaverse platformlarında sanal gayrimenkul yatırımları yapan fonun kapatılma nedeninin kripto para piyasalarındaki resesyon ve SEC’nin tavsiyeleri olduğu belirtildi.

Fonun Mart 2021’de yalnızca nitelikli yatırımcıların alımına sunulmuş olduğu ve  Aralık 2021 tarihinde 75 milyon dolarlık ek bir kol aracılığıyla bireysel yatırımcıların da alımına sunulduğu belirtiliyor. Republic’in açıklamalarına göre kapatma kararı fonun yalnızca bireysel yatırımcılara sunulan 75 milyon dolarlık kısmını kapsıyor.

Şirket konu hakkında yaptığı açıklamada, SEC’den alınan geri bildirimlerin yanı sıra fonun piyasaya sürüldüğü tarihten bu yana gelişen regülatif çerçeveler kapsamında fonun ilerlemesi için bir yol olmadığını öngörmediklerini ifade etti. Ayrıca benzer bir teklifi yeniden piyasaya sürmek için gerekli düzenlemeleri yapacaklarını da ekledi.

Sandbox (SAND), Axie Infinity (AXS) ve Decentraland (MANA) gibi Metaverse platformlarında sanal arsa alarak bu arsaları daha sonrasında şirketlere kiralama stratejisini sürdüren fon 2021 Mart-Aralık tarihleri arasında %145 getiri sağlayarak popülaritesini kazanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!