Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BNB Chain Tabanlı DeFi Platformuna Saldırı: Token Fiyatı Yüzde 90 Çakıldı!

BNB Chain tabanlı merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu LaunchZone’un 700 bin dolarlık hack saldırısına uğramaıyla yerel token’ı LZ 24 saat içerisinde %90’dan fazla değer kaybetti.

LaunchZone ekibi sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, 700 bin dolarlık hack saldırısına maruz kaldıklarını beyan etti. Ekip, kullanıcılar sakin kalmasını ve bu aşamada token satın alımı yapmamalarını söylerken LZ fiyatı 24 saat içerisinde %90’dan fazla değer kaybetti. Saldırganın LaunchZone likidite havuzundaki toplam varlığın %80‘ini ele geçirdiği belirtildi.

LZ hacker tarafından saldırıya uğradı. Ekip durumu ele alıyor, lütfen bu aşamada token’ı satın almayın. Lütfen sakin olun. Güncellemeleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Ekip saldırının hangi açıktan kaynaklandığı belirtmezken on-chain güvenlik firması PeckShield istismarın kullanıcı ödenek kontratlarından kaynaklanan bir sistem açığı olduğunu öne sürdü.

CoinGecko verilerine göre saldırıdan önce 0,15 dolar bandında fiyatlanan LZ, yaşanan olayların ardından 0,0127 dolar seviyesine kadar geriledi. LZ, haberin kaleme alındığı esnada 0,0263 dolardan işlem görüyor.

BNB Chain ekosistemi geçtiğimiz yıl boyunca saldırganlar ve istismarlarla boğuştu. Son olarak Ekim 2022 ağlar arası bir köprü olan BSC Token Hub’da yaşanan istismar 110 milyon dolarlık zarara yol açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!