Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev İki Kripto Para Borsası İçin Büyük Suçlama: Rusya Yaptırımları Delindi Mi?

On-chain analitik şirketi Inca Digital, kripto para borsaları Huobi ve KuCoin’in Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya uyguladığı yaptırımları deldiğini iddia etti.

Bloomberg 24 Şubat tarihinde yayınladığı haberde, Inca Digital’in yakın zamanda yayınladığı bir raporda Huobi ve KuCoin’in AB tarafından Rusya’ya uygulanan yaptırımları deldiğini dile getirdiğini aktardı. Raporda iki büyük borsanın, müşterilerine Sberbank gibi Rus bankaları tarafından verilen banka kartları aracılığıyla kripto alım satım hizmeti sunduğuna değinildi.

Inca Digital, KuCoin ve Huobi’nin AB’nin uyguladığı yaptırımlara rağmen Rusya’da kripto para alım satım hizmeti sunmaya devam ettiklerini iddia etti. Ayrıca şirket, kullanıcıların Rusya dışına varlık transferi yapmak için sıklıkla Tether (USDT) kullandığını da öne sürdü.

KuCoin CEO’su Jhonny Lyu bir temsilci aracılığıyla konuya dair yaptığı açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığını, KuCoin’in Şeyseller yasa ve regülasyonlarına uyduklarını ayrıca diğer ülkelerin regülasyonlarını da saygı duyduklarını belirtti. Ayrıca soruşturulması gereken şüpheli işlemler varsa iş birliği için de gönüllü olacaklarını dile getirdi.

Raporda Yer Alan Binance’den Yanıt

Öte yandan raporda, Rus müşterilere yerel para birimini kripto para birimine çevirmek için birden fazla yöntem sunduğu ve Rus müşterilerin kimlik doğrulaması yapmasına gerek kalmadan 10 bin dolara kadar varlık çekmelerine imkan tanıdığı iddiaları ile ele alınan Binance de iddialara karşı cevap hakkını kullandı.

Binance Küresel Yaptırım Başkanı Chagri Poyraz, kimlik doğrulaması protokolleri konusunda taviz vermediklerini ayrıca AB yaptırımlarını uygulayan ilk büyük borsa olduklarını kaydetti. Poyraz, en gelişmiş güvenlik protokollerini bile atlatmaya çalışacak kötü niyetli kullanıcıların her zaman olacağını bu nedenle dinamik güvenlik yöntemlerine geçiş yaptıklarını belirtti. Başkan, P2P ekibinin herhangi bir geçici çözüm yoluyla Rus kuruluşlarıyla bağ kurulmaması için gerekli her türlü adımı attıklarını belirterek iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!