Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Goerli Test Ağındaki Ether Fiyatında Yükseliş: Sonun Başlangıcı Mı?

Ethereum (ETH) Goerli test ağında kullanılan GETH, spekülatörlerin müdahalesi sonucunda ani bir yükseliş yaşadı. Birçok piyasa analisti bu durumu Goerli test ağının sonu olarak yorumladı.

Cross-chain platformu LayerZero‘nun geçen hafta Ethereum ana ağı ve Goerli test ağı arasında alım satımı kolaylaştırmasının ardından derinleşen manipülasyon, GETH fiyatının bir gün içerisinde 5 kat yükselerek 1,68 dolara kadar yükselmesiyle sonuçlandı. Yaşanan ani yükselişin ardından fiyat tekrardan hızlı bir şekilde 0,29 dolar bandına geriledi.

Goerli’de testnet Ethereum’un büyük çoğunluğu halihazırda birkaç doğrulayıcının elinde bulunuyor. Bu durum karşısında endişelerini dile getiren piyasa analistleri, doğrulayıcıların tek seferde büyük miktarda token satması durumunda test ağının akıbetinin şüpheli bir duruma sürükleneceğini öne sürdüler.

DEXTools‘tan alınan verilere göre son 24 saat içinde yaklaşık bir milyon dolar değerinde GETH’in işlemi yapıldı. Halihazırda dolaşımda toplam 3,79 milyon GETH ve 1.260 token sahibi bulunuyor.

Benzer bir açıklama da Polygon (MATIC) Bilgi Güvenliği Şefi Mudit Gupta tarafından geldi. Gupta, durumu sonun başlangıcı olarak nitelendirdi:

Bu Goerli testnet’in sonunun başlangıcı. Bize iyi hizmet etti. Testnet Etherinin ücretsiz olması gerekiyordu ancak spekülatörler tarafından amacından saptırıldı.

GeckoTerminal tarafından sunulan verilerde, GETH fiyatının 25-26 Şubat arasında yaklaşık %460 yükselerek 0,29 dolar seviyesinden 1,68 dolar seviyesine çıktığı görülüyor. GETH, haberin kaleme alındığı esnada 0,29 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Ethereum geliştirici ekibi test ağlarında yaşanan ETH arz sorununa çözüm olarak Holli adında yeni bir test ağını piyasaya süreceklerini açıklamışlardı. Yaşanan son gelişmeler neticesinde Holli test ağının piyasaya sürülmesi kaçınılmaz görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!