Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’den Binance Borsasına Misilleme!

Bir zamanlar dünyanın en büyük kripto para borsası konumuna ulaşan ve 2018 yılı sonlarında 8 milyar dolarlık değerlemeye erişen ilk kripto para borsası unvanını da elde eden Coinbase, özellikle 2019 yılında Binance tarafından atılan hamleler ile küresel piyasada ciddi bir popülarite kaybı yaşamıştı.

Binance’nin diğer borsalarla farkı açmasının en büyük sebebi ise yeniden devreye soktuğu IEO sistemi olmuştu. Binance Launchpad aracılığıyla yapılan IEO’lar hem Binance’e hem de Binance Coin yatırımcılarına ciddi kazançlar sağladı.

Binance bununla da kalmayıp Coinbase’in bölgesi olarak bilinen ABD pazarına gireceğini geçtiğimiz yaz döneminde duyurdu ve borsanın yakında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Coinbase ise bütün bunlara karşı olan sessiz duruşunu sonunda bozdu.

Coinbase’in Asya bölgesi kurumsal satış direktörü Kavyon Pirestani tarafından bir konferansta yapılan açıklamaya göre, ABD merkezli platform Binance benzeri bir IEO platformu ile yatırımcıların karşısına çıkabilir. İddiaya göre Pirestani panel esnasında Coinbase’in IEO’ların ”gerçekten ilginç bir fırsatı” temsil ettiğine inandığını dile getirdi ve sözlerine şöyle devam etti:

”Kısacası, Coinbase şu an sadece IEO sektörünü değil aynı zamanda STO’ları da dikkatle inceliyor. Ancak şu an için herhangi bir resmi duyuruda bulunamıyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment