Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Bitcoin Boğası İçin Yapay Zekaya İşaret Etti: Dolaylı Ralli Getirecek!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in analistlerine göre yapay zekanın sağladığı verimlilik enflasyonist baskıları azalmaya yardımcı olabilir.

Kripto para piyasasında olduğu gibi tüm dünyada da yapay zeka çılgınlığı devam ediyor. Coinbase’in araştırma analistleri David Duong ve David Han, yapay zeka ve teknoloji odaklı verimlilik artışlarının enflasyonu azaltarak kripto para piyasasını dolaylı yoldan etkileyeceğini düşünüyor.

Enflasyonda yaşanacak düşüşün faiz oranlarını daha düşük bir seviyeye indirebileceği ve kripto paralar gibi risk varlıklarına olan iştahı artırabileceği belirtildi.

Analistler tarafından yayınlanan raporda, şu ifadeler kullanıldı:

Yapay zeka ve teknoloji kaynaklı verimlilik kazanımları enflasyonist etkileri azaltmaya devam edeceğine ve bu yıl boyunca enflasyonu ılımlı bir seviyeye çekeceğine inanıyoruz. 

Söz konusu yapay zeka kaynaklı verimliliğin enflasyonist baskıları azaltması durumunda hem hisse senetlerinde hem de kripto para piyasası için bir yükseliş getirebileceği vurgulandı.

Kasım ayında faiz indirimine gidilebilir

Coinbase analistleri ayrıca enflasyon tahminlerinin yanında bir de ABD Merkez Bankası’nın (FED) olası faiz indirimi tarihine ilişkin öngörüde bulundu. Analistler, şu cümlelere yer verdi:

Barınma maliyetleri konusundaki endişelerimize rağmen enflasyonist eğilimin devam etmesi nedeniyle Kasım ayında bir faiz indirimi olabileceğini düşünüyoruz. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!