Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase: Bitcoin ETF’si İçin Tüm Gözler Regülatöre Döndü

Coinbase, ABD’de kurulacak bir Bitcoin borsa yatırım fonunun sektör adına “çığır açıcı” olabileceğini ve bu gelişme için tüm gözlerin Amerikan regülatöre çevrildiğini açıkladı.

Coinbase, çarşamba günü kripto para fonlarına ilişkin yayımladığı raporda piyasadaki trendleri ele aldı.

Şirket, platformunda yer alan kurumsal varlıkların toplam değerinin Mart 2021 itibarıyla 122 milyar doları aştığını açıkladı.

Kripto fonlarında ETF’ye giden yol

Kripto para fonlarındaki varlıkların toplam değeri, geçen yılın sonunda 36 milyar doları aştı.

Bu yılın başından bu yana Grayscale’in beş yeni yatırım fonu kurduğu, Kanada’da 3 tane Bitcoin borsa yatırım fonuna yeşil ışık yakıldığı görüldü.

Coinbase Kuzey Amerika, Avustralya, Avrupa ve Asya-Pasifik bölgelerinde kurulan ETF’ler sayesinde “sektöre giren fon miktarında kayda değer bir artış yaşanabileceğini açıkladı.

Tüm gözler ABD’ye çevrildi

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), Bitcoin ETF’si kurmak için ilki 8 yıl önce yapılmış başvurulardan hiçbirini onaylamadı.

Coinbase; bireysel yatırımcının olası bir ETF sayesinde güvenlik, saklama ve likidite endişesi olmadan, düşük maliyetle Bitcoin yatırımı yapabileceğini belirtiyor.

SEC’nin yakacağı yeşil ışığın, sektörde “çığır açıcı” bir etkisinin olabileceği vurgulanırken, geleceğe ilişkin şu not düşüldü:

“Kanada’daki Bitcoin ETF’lerinin başarısı, geçmişte yapılmış tüm başvuruları reddeden SEC’nin de bu yoldan gideceği yönündeki umutları güçlendirdi. … Kanada’nın 3 Bitcoin ETF’sini onaylamasının ardından, şimdi tüm gözler ABD’deki regülatörde.”

Valkyrie Digital Assets, NYDIG ile Skybridge Capital ve WisdomTree gibi şirketlerin ETF başvuruları aktif bir şekilde dururken, Grayscale de GBTC’yi EFT’ye çevirme konusunda “kararlı” olduğunu açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!