Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase, Bitcoin Teminatlı Kredi Vermeyi Planlıyor

En büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase, müşterilerine Bitcoin teminatlı kredi vereceklerini açıkladı.

Coinbase yaptığı açıklamayla kullanıcılarına sonbahardan itibaren nakit kredi olanağı sunacağını duyurdu. Kullanıcılar, kredi kullanabilmek için Bitcoinlerini teminat gösterecek. Sonbaharda kullanıcılara sunulması planlanan yeni hizmet, ilk önce Amerika’nın 17 eyaletinde denenecek. Bu yeni hizmetin daha sonra tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.

Coinbase, nakit kredi kullanım hizmetini yıllık sabit yüzde 8 faizle sunup bir yıl içerisinde geri ödenebileceğini söyledi. Kullanıcılar Bitcoin fonlarının yüzde 30’u kadar nakit kredi alabilecekler (maksimum 20.000 dolar). Şirket ayrıca kredi başvuru işlemlerinin ve onay sürecinin 2 ila 3 gün içinde tamamlanacağını ve kullanıcıların çok fazla beklemeyeceklerini vadetti. Coinbase yaptığı açıklamada, “Müşterilerimiz birkaç tık ile kayıt yapabilir ve krediye başvurabilir. 2 ile 3 içerisinde hesaplarına yatan parayı kullanabilir.” dedi.

Kredi Hizmeti Sunan Tek Borsa Değil

Coindesk’e konuşan Unchained Capital İcra Kurulu Başkanı Joseph Kelly, bu yeni kredi desteğinin neden önemli olduğunu açıkladı. Kelly’nin açıklamalarına göre kripto para yatırımcıları artık nakit paraya ihtiyaç duydukları zaman kripto paralarını bozdurmak zorunda kalmayacak, başka bir deyişle kripto para piyasasından çıkış yapmayacaklar. Bunun kripto para dünyası için önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Kelly Coinbase’nin bu uygulamada tek başına olmayacağını belirterek, “Diğer borsalarında aynı şeyi yapmasını bekliyorum” dedi.

Kripto para teminatlı kredi hizmeti uygulamasına geçen tek borsa Coinbase değil. Bu kategoride BlockFi, Nexo ve Celsius da kullanıcılarına hizmet veriyor. Ayrıca BlockFi, Coinbase’e göre daha düşük faiz oranıyla kredi verirken Bitcoin dışındaki diğer kripto paraları da teminat olarak kabul ediyor. Coinbase ise sadece Bitcoin teminatlı kredi imkanı sağlamayı planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment