Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su XRP Piyasasını Yakından “Takip Ediyor”

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse XRP ile ilgili açıklamalarda bulundu. Garlinghouse, XRP piyasasının genel durumuyla ilgilenip ilgilenmediği sorusuna, kesinlikle ilgilendiğini söyleyerek yanıt verdi.

Toplam XRP arzının %55’ini kontrol eden Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, XRP’nin performansı ile yakından ilgilendiğini söyledi. Financial Times’a yaptığı açıklamaya göre Garlinghouse şirketinin XRP piyasasında önemli bir rol oynadığını bu sebeple koinin performansıyla yakından alakadar olduğunu söyledi. Esprili bir dille “Biz kapitalistiz ve fazla sayıda XRP’miz var” şekilde bir açıklama gerçekleştiren CEO, XRP fiyatını takip edip etmediği sorusuna “kesinlikle ediyorum” yanıtını verdi.

Garlinghouse, hedefledikleri gelişmeler uzun zaman alacak ve hatta yıllar sürecek olsa da, şirketin amacının XRP’nin piyasadaki faydasını arttırmak olduğunu dile getirdi. Şirket bu hedef doğrultusunda şu ana dek aralarında Santander Group gibi isimlerin de bulunduğu birçok bankayla ortaklık kurdu. Fakat İspanyol devi Santander, Ripple ile ortaklık kursa da XRP’yi henüz aktif olarak kullanmıyor.

Ripple ve Santander bundan 2 yıl önce birlikte çalışmaya başladılar ve 2018 yılında One Pay FX adlı bir ödeme sistemi geliştirdiler. Önce Avrupa pazarında kullanılmaya başlayan bu sistem daha sonra Meksika’ya ve ardından Latin Amerika pazarına açıldı. Fakat Santander; yeterli likiditeye sahip olmadığı gerekçesiyle XRP’nin bu sistemde kullanılmasını istemedi.

Ripple’ın bazı ortakları Santander’ın aksine XRP’yi aktif olarak kullanıyorlar. Para transfer firması MoneyGram da Ripple’ın ödediği ücretlerden yararlanmak amacıyla XRP alım satımına başlamıştı. Fakat CEO Garlinghouse, başladıkları bu zamandan yana, artık ortaklarıyla çok daha “farklı dinamikte” bir ilişkileri olduğunu belirtiyor.

Tekrar Yükselişe Geçmesi Yüzyıllar Alabilir

XRP 2017 yılının sonlarına doğru kripto para piyasasının göz bebeği iken günümüze çekiciliği giderek azalıyor. Başka altkoinler bazı çılgınca çıkışlar yaparken, XRP 1 yıl içinde %9 gibi bir oranda gerileme gösterdi. Eski Ripple CTO’su ve şu anki Coil CEO’su  Stefan Thomas, XRP gibi kripto paraların yeniden atağa kalkmalarının “yüzyıllar alabileceğini” ama buna rağmen kararlı olduklarını ifade etti.

Thomas, geçtiğimiz yılın sonunda Ripple tarafından yüklü miktarda satılan XRP eleştirilerine yanıt vererek, şirketin ekosistem geliştirme için ihtiyaç duyduğu parayı XRP satışlarıyla değil, melek yatırımcıların fonladığını söylemişti.

Geçtiğimiz günlerde ise Ripple kurcularından Jed McCaleb’in kimseye fark edilmeden 5 milyon XRP transfer ederek bunu satış için borsaya aktarması fiyatın daha da düşeceği şeklinde düşüncelere yol açmıştı.  Böyle bir düşüş ile XRP için önümüzdeki günlerinin çok da parlak olamayacağı düşüncesi, yatırımcılarının kafasında soru işaretleri  bırakmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment