Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Borsası Tezos’u Listelediğini Açıkladı!

ABD’nin önde gelen kripto para borsalarından Coinbase, yeni yaptığı bir duyuru ile Tezos‘u (XTZ) hem Coinbase.com, hem de Android ve iOS uygulamalarında listelediğini açıkladı. Coinbase müşterileri bundan sonra direkt olarak XTZ alabilecek, satabilecek ve bunu başka kripto para birimleri ile değiştirebilecek.

Şu an için Coinbase’nin hizmet verdiği New York hariç bütün bölgelerde Tezos alım satımı yapılabilecek ve ek bölgeler daha sonra eklenecek. Tezos kripto para birimi aslında merkeziyetsiz bir işlem platformu olarak biliniyor. Tezos’un özellikleri arasında proof-of-stake konsensüs mekanizması, geliştiricilerin herhangi bir kodun doğruluğunu onaylayabilecekleri onay mekanizması ve hissedarların protokol değişikliklerinde oy kullanmasını sağlayan bir mekanizmaları mevcut.

Tezos söz konusu haberin etkisi ile anında %10’a varan bir yükseliş elde etse de basın saatine göre %5.62’lik bir yükselişe sahip. Aslında Coinbase Etkisi olarak bilinen bu durum ünlü borsanın herhangi bir kripto para birimini listelemesinden itibaren gerçekleşiyor. Buna rağmen son birkaç dönemdir Coinbase’nin listelediği kripto paralar ilk başlarda değer artışı yakalasa da listelemenin etkisi geçtikten sonra gerisingeri aynı seviyeye dönmekte ve bu da ilk alan yatırımcıyı tatmin ederken, elinde söz konusu kripto paradan tutan yatırımcıyı üzüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment