Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’da Kripto Para Yasağının Maliyeti: 13 Milyar Dolar!

Hindistan geçtiğimiz yılın Nisan ayında Merkez Bankası aracılığıyla finansal kurumların kripto para borsalarına hizmet vermesini yasaklayan genelgeyi çıkardığından beri kripto para birimlerine karşı ciddi bir ön yargı ile yaklaşmaya başladı.

Son günlerde ortaya çıkan dedikodular Hint hükümetinin direkt olarak kripto para birimlerini kökten yasaklayacağı yönünde olsa da, bunun hükümete veya halka bilançosu oldukça ağır olabilir. Kripto para birimlerini tamamen yasaklamayı öneren yasa şu an tasarı halinde olsa da, Hindistan genellikle bunların devamını getirmekte ve bunu yaparak sadece kripto para sektörünü değil aynı zamanda blockchain sektörünü de bitirebilir.

Hindistan’ın ülke içerisinde kripto para birimlerini tamamen yasaklaması geliştiricileri, içerik üreticilerini, YouTuber’ları, medya  ofislerini, kripto para borsalarını, start-up firmalarını, blogger’ları, blockchain profesyonellerini, topluluk yöneticilerini, dijital pazarlamacıları, yasal danışmanları ve etkinlik menajerlerini işinden edebilir.

CREBACO Global Inc.’nin CEO’su geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Hindistan içerisinde olası bir yasağın ülkede 13 milyar dolarlık bir piyasa değer kaybına yol açabileceğini vurguladı. Gergin bekleyiş ise hala sürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment