Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su Açıkladı: BUSD Neden Delist Edildi?

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in CEO’su Brain Armstrong, Binance USD’yi (BUSD) neden delist ettiklerini açıkladı.

CEO Brain Armstrong 1 Mart tarihinde Bloomberg’e verdiği bir demeçte, BUSD’nin delist edilmesinin gerekçesine ve kripto endüstrisinin geleceğine dair açıklamalarda bulundu. Armstrong, yaşanabilecek likidite problemleri nedeniyle BUSD konusunda delist kararı aldıklarını belirtirken son haftalarda yaşanan ABD-Paxos arasındaki gerilimi işaret etti.

BUSD delistine yönelik ilk adımı, ihraççı Paxos’un ABD baskıları sonucunda BUSD desteğini çekmesinin ardından atan Coinbase, bu şartlar altında BUSD’nin artık listeleme standartlarını karşılamadığını vurguladı.

Bunu yapmamızın nedeni, BUSD’yi ihraç eden Paxos’a BUSD basımını durdurma emri verilmiş olmasıydı. Bu nedenle müşterilerimiz için likidite sorunları konusunda endişeliydik.

Öte yandan açıklamasında Coinbase’in staking ürününün bir güvenlik problemi olmadığını savunan Armstrong, şirket olarak önceliklerinin düzenleyici kurumlarla iş birliği içerisinde çalışmak olduğunu ancak gerekirse kendilerini savunmak için mahkemeye gitmeye hazır olduklarını ifade etti.

Bu yıl bir numaralı önceliğim politika ortamı olacak. Dünyanın geri kalanı aslında kriptoyu benimsedi. Tüm büyük finans merkezlerinin, Singapur, Hong Kong ve Londra’nın ve AB’nin kapsamlı kripto mevzuatını kabul ettiğini gördük. Bu endüstrinin burada inşa edilebilmesi için net bir kural kitabına ihtiyacımız var.

Armstrong ABD düzenleyici kurumlarını da eleştirdi. Süreç içerisinde ABD tarafının dünyanın geri kalanına kıyasla kripto endüstrisini kucaklamaktan uzaklaştığını belirten CEO, bu sektörün bir yere gitmeyeceğinin altını çizdi.

Pek çok geleneksel finansal hizmet firması bu teknolojiyi entegre ediyor. JPMorgan, Visa ve Mastercard’dan Franklin Templeton’a kadar herkesin, kriptoyu hizmetlerine nasıl entegre edecekleri üzerinde çalışan projeleri ve ekipleri var. Kripto para sektörü bir yere gitmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!