Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su SEC Davası Hakkında Konuştu: Gurur Duyuyoruz!

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, SEC’nin borsaya dava açması üzerine mahkemede sektörü temsil edecek olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase CEO’su Armstrong 6 Haziran tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) borsaya açtığı kayıt dışı aracı kurum (broker) faaliyeti davası konusunda yasalara güvendiklerini dile getirdi. Mahkemede sektörü temsil edecek olmaktan gurur duydukları da Armstrong’un ifadeleri arasında yer aldı.

CEO’nun ifadelerine göre Coinbase, 2021 yılında SEC tarafından incelenerek halka açık bir şirket olma iznini elde etti. Faaliyetleri sırasında SEC’ye kaydolmanın herhangi bir yolu olmadığı için menkul kıymet niteliği taşıyan birçok varlığı inceleme aşamasında reddetti. Bu noktada Armstrong, kaydolmak için geçmişte pek çok farklı yolu denediklerinin de altını çizdi.

Coinbase davasının diğer davalardan farklı olarak üzerinde henüz fikir birliğine varılamamış bir olguya odaklandığına dikkat çeken Armstrong şu ifadelerde bulundu:

Coinbase davası diğer davalardan çok farklı bize karşı açılan dava özellikle neyin menkul kıymet olup olmadığına odaklanıyor.

SEC ve ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) dahi menkul kıymet konusunda çelişkili görüşler sunduğunu söyleyen CEO, kongrenin bu durumu düzeltmek için yasa çalışmaları yaptığını ve dünyanın geri kalanının da bu teknolojiyi desteklemek için kongre ile benzer doğrultuda çalışmalar yürüttüğünü dile getirdi.

Armstrong bu noktada, SEC’nin açık bir mevzuat yayınlamak yerine yaptırım yoluyla sektörü düzenlemeye çalıştığına dikkat çekerken bir netlik elde etmek için hukuki mücadele yoluna gitmek gerekiyorsa bu yoldan çekinmeyeceklerini de ima etti.

Borsa ayrıca 6 Haziran tarihinde yayınladığı bir videoda halka arz başvurularında 57 kez “staking” faaliyetlerine değindiklerini ve buna rağmen onay aldıklarının altını çizdi.

SEC ile 2022 yılı içerisinde açık bir rehberlik için toplamda 30 toplantı yaptıkları da Coinbase’in videosunda bulunan detaylar arasında yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!