Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’sundan SEC Eleştirisi: Bitcoin Dışında Netlik Yok, Tam Bir Çıkmaz Sokak!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, SEC ile yaptıkları görüşmelerin kendilerini nasıl bir çıkmaz sokağa soktuğunu anlattı.

CEO Brian Armstrong Decrypt ile yaptığı özel bir röportajda, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile aralarındaki bir türlü sonuca bağlanmayan görüşmelerine yer verdi. Son 18 ay içinde SEC ile 30 kez görüştüğünü belirten Armstrong, düzenleyici kurumdan yanıt almayı bekledikleri yerde ellerine geçen tek şeyin bir dava olduğunu belirtti.

SEC geçtiğimiz haziran ayının başında Coinbase’e kayıt dışı menkul kıymet satışı yaptığı gerekçesiyle dava açmıştı.

Röportajında düzenleyici kuruma hangi varlıkların menkul kıymet olduğuna dair defalarca soru yönelttiklerini fakat SEC’nin herhangi bir net geri dönüş alamadıklarına yer verdi:

Onlardan defalarca görüştük ve hangi varlıkların menkul kıymet olup olmadığı konusunda geri bildirim almaya çalıştık. Bize Bitcoin dışında hangi kripto paraların nasıl bir statüde görüldüğünü açıklamalarını istedik fakat net bir geri dönüş alamadık. Bu sürecin sonunda elimize geçen tek şey Wells Bildirimi oldu ve ardından dava açıldı.

ABD’de düzenleyici netlik yok

CEO ABD’de kripto paraları kimin kontrol edeceğine dair SEC ve ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) arasında devam eden bir statü savaşının olduğunu ifade ederek bu durumun kripto para piyasasında faaliyet gösteren şirketler için çok zorlu bir süreç doğurduğunu vurguladı.

Fakat İngiltere’de tek bir düzenleyici kurumun olduğunu hatırlatan CEO, geçtiğimiz süreçte bu kurumla yaptıkları görüşmelerin gayet olumlu geçtiğini söyledi.

Armstrong ABD özelinde düzenleyici bir netliğin olmayışı hakkında sitemde bulundu:

İngiltere Mali Davranış Otoritesi bizimle gerçekten verimli görüşmeler yaptı. Hem emtia hem de menkul kıymetler için tek bir federal düzenleyiciye sahip olmak gerçekten güzel, çünkü ABD’de CFTC ve SEC’in bazen hangi varlıkları kimin düzenleyeceği konusunda bir tür alan savaşı yaşadığı ve bazen aralarında bir tür atlama topu olduğu bir soruna sahip değiller. İngiltere’de bu hiç sorun değil. Uluslararası genişleme ve yatırım açısından aradığımız bir numaralı şey düzenleyici netliktir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!